Naslovna Izdvajamo Dok hrvatske generale puštaju, srpske kažnjavaju

Dok hrvatske generale puštaju, srpske kažnjavaju

0

Određivanje pritvora generalu Savčiću je za svaku osudu, posebno ako se zna da se radi o čovjeku, predsjedniku Boračke organizacije RS, koji se redovno odazivao na svaki poziv suda ali i ako se ima u vidu da, prema našim informacijama,  danas nisu izneseni nikakvi validni dokazi za donošenje ovakve odluke, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On kaže da su nevjerovatni  potezi bh. pravosuđa jer dok srpske generale kažnjavaju zbog izjava –  hrvatske oficire praktično oslobađaju odgovornosti za masovne zločine.

„Imamo situaciju da je objelodanjeno da se Tužilaštvo BiH odreklo prava krivičnog gonjenja hrvatskih generala i da je predmete protiv čak četrnaest oficira hrvatske vojske jednostavno ustupilo Hrvatskoj?! Ti zločini su velikim dijelom počinjeni u Republici Srpskoj i upravo ovdje se morala tražiti njihova odgovornost. Umjesto toga, bh. pravosuđe je te predmete tako lako predalo hrvatskim vlastima čime su oni praktično oslobođeni od bilo kakvih procesa i odgovornosti“, istakao je Šarović.

(BN)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: