Naslovna Najnovije Dok smo mi nosili poginule i ranjene saborce, neko je svojim rukama...

Dok smo mi nosili poginule i ranjene saborce, neko je svojim rukama nosao naftu i cigarete!

0

Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske uputili su otvoreno pismo vlastima Republike Srpske povodom najavljenog mitinga, ističući da miting nikako ne može biti u korist demokratije i očuvanja interesa Republike Srpske nego isključivo, kako kažu, u korist političkih partija i njihovih lidera, koji se bore za očuvanje svojih funkcija i svojih ličnih interesa.

Pismo prenosimo u cijelosti:

„Jučerašnja izjava Milorada Dodika da su svi oni koji ne budu na mitingu, na koji on u utorak poziva, izdajnici Republike Srpske nije ništa drugo nego još jedna ogromna uvreda svih časnih demobilisanih boraca VRS, RVI i PPB.

Na osnovu tako bezobzirne uvrede, trebamo jasno i argumentovano razjasniti ko je zaista patriota a ko izdajnik Republike Srpske.

Odgovor će svima biti jasan ako nam on iskreno odgovori na nekoliko postavljenih pitanja na koja mi odavno imamo istinite odgovore.

1. Odgovorite nam dok smo mi u vojnim uniformama proljevali svoju krv i znoj boreći se na prvim linijama fronta braneći svoj narod i Republiku Srpsku, ko se tada znoio ali samo u košarkaškom dresu igrajući košarku a mogao je da obuće uniformu VRS i ostvari svoju neostvarenu želju da „postane general VRS“?

2. Dok smo mi na svojim rukama nosili svoje poginule i ranjene saborce ko je u svojim rukama nosao naftu i cigarete?

3. Ko je stvarao granice Republike Srpske,njenu vojsku, zastavu, grb, himnu, institucije, sačuvao njena javna dobra i preduzeća, a ko je svojim dolaskom precrtavao njene granice poklanjajući Brčko, ukinuo vojsku Republike Srpske,ukinuo njenu zastavu, grb i himnu i ko je opljačkao njena javna dobra i sa stečajnom mafijom uništio i pokrao njena preduzeća?

4. Ko je birao srpske političke i vojne vođe koje su vodile VRS do stvaranja Republike Srpske čuvajući svoju  vjeru i svoj narod, a ko je pozivao da ih treba pohapsiti i da Republika Srpska nije država i izjavljivao da onima kojima se slavi slava da nije mjesto sa njim?

5. Koga je osiromašio Dejtonski sporazum ostavljajući odbranjena i sačuvana ognjišta i sva svoja materijalna dobra radi očuvanja Republike Srpske a ko je svojim političkim  dolaskom stekao enormno velika materijalna i finansijka dobra a zadužio i osiromašio  Republiku Srpsku i njen narod?

6. Ko je odavao počast svojim stradalim saborcima tokom akcije ”Maestral” a ko je taj isti dan gostio i častio one koji su  političke vođe onih koji su to zlodjelo učinili?

7. Ko je bio protiv nasilnog rušenja legalno izabrane vlasti Republike Srpske i smjene legalno izabranog predsjedika Republike Srpske Nikole Poplašena a ko je pogazio volju naroda i svrgnuo legalno izabranog predsjednika ?

Imali bi postaviti još dosta pitanja a čiji istinit odgovor sasvim objektivno i jasno kao suza pokazuje ko je izdajnik a ko patriota i da li odgovor na ova pitanja trebamo dati mi  koje ti nazivaš izdajnicima ili u njima Milorade kao odgovor ti vidiš sebe.

Što se tiče proteklih izbora mi smo kao i uvijek bili i ostaćemo samo na strani istine i pravde a  nikada na strani korupcije, ucjena i bilo kakvih malverizacija i neregularnosti.

Činjenica je da su rezultati mnogih proteklih izbora bili po volji političkih partija i brojača a ne po volji izmanipulisanog, ucjenjenog i uplašenog naroda.

Istina je da izbore već dugo dobija onaj koji je uspio upotrjebiti više ovih protivzakonitih metoda i ko je imao više svojih članova biračkih odbora.

Mi nismo sud da osuđujemo ali žalosno je da i institucije koje su nadležne da rješavaju ovako krupna pitanja svoje odluke donose na osnovu pritisaka i istih protivzakonitih metoda koje na njih koriste političke partije kao i na birače tokom izbornog procesa.

U ovako ozbiljnoj situaciji kada neko pokušava da ostvari onu izreku ”Ne Srbe na vrbe, nego Srbe na Srbe” smatramo da oni koji misle dobro Republici Srpskoj i njenom narodu trebaju smirivati a ne dizati tenzije. Takođe smatramo da je  život bilo kojeg čestitog čovjeka vrjedniji od bilo koje političke stolice a kap njegove krvi od bilo koje funkcije.

Vjerujemo da bi nadležne institucije trebale profesionalno i objektivno utvrditi da li su protekli izbori bili regularno i demokratski provedeni.

Na osnovu njihovih dosadašnjih izjava i onog što znamo šta se dešavalo možemo zaključiti da nisu, pa je logično da i rezultati izbora i vlast ne mogu biti zakonita i regularna.

Smatramo da bi nadležni organi trebali poništiti protekle izbore i raspisati nove, uz uvođenje svih potrebnih mjera za njihovo regularno i pošteno provođenje a na takav način izabrane političke partije i političare prihvatiti kao vlast i čestitati na izabranim funkcijama.

Na osnovu navedenog objektivno smatramo da najavljeni miting nikako ne može biti u korist demokratije i očuvanja interesa Republike Srpske nego isključivo u korist političkih partija i njihovih lidera, koji se bore za očuvanje svojih funkcija i svojih ličnih interesa koje su na tim funkcijama ostvarili“, kaže se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube