20.7 C
Banja Luka

Dopisivao se sa prevarantom misleći da je žena, ostao bez 3.500 KM

Policija tereti B.S. iz Milića da je prevario Fočaka R.N. kojem se putem društvenih mreža predstavljao kao žena navodeći ga da mu uplati oko 3.500 maraka.

Službenici Policijske uprave Foča su Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje podnijeli izvještaj protiv B.S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

„Osumnjičeni se osobi R.N. na društvenoj mreži i aplikacijama na mobilnom telefonu lažno predstavljao koristeći profil ženske osobe“ navode iz PU Foča.

Nakon što je dao lažne podatke o sebi, prihvatao je a potom i zahtjevao novac koji je oštećeni R.N. i uplaćivao putem telefonske elektronske dopune.

Taj novac je osumnjičeni nakon prebacivao na kladioničarske račune sa kojim je dalje raspolagao.

„Na ovaj način je osumnjičeni pribavilo za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.500  maraka“, piše u saopštenju.

Policija apeluje na građane da  budu obazrivi na društvenim mrežama, da obraćaju posebnu pažnju na prihvatanje prijatelja i određenih aplikacija te da ne uplaćuju novac niti dopune putem mobilnih telefona nepoznatim neprovjerenim osobama, da provjere određene podatke, te da vode računa o ličnoj zaštiti na internetu  da ne bi postali žrtve.

„Takođe apelujemo da je potrebno preduzeti i sve mjere na svojoj zaštiti i zaštiti svojih računa  dupla autentifikacija prilikom postupanja,primanje obavjesti  ukoliko se njihovom računu pristupa sa novog uređaja i slično“, navode iz policije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here