Naslovna Crna Hronika „Došao po kiriju pa bludničio nad podstanarkom“

„Došao po kiriju pa bludničio nad podstanarkom“

ZENICA – Potvrđena je optužnica protiv Agana Hasića iz Zenice, koja ga tereti da je bludničio nad svojom podstanarkom A.H., kojoj je prethodno došao u stan kako bi preuzeo novac za kiriju.

Optužnicu protiv njega podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potvrdio Opštinski sud Zenica, a bude li proglašen krivim, prijeti mu od tri mjeseca do tri godine robije.

U optužnici je navedeno da je 8. avgusta, oko 13.30, u Zenici došao u stan u kojem kao podstanar stanuje A.H. te pokucao na vrata i ušao u hodnik stana, kako bi po ranijem telefonskom dogovoru preuzeo novac za kiriju.

„S ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona prišao joj i počeo da joj govori da je lijepa i zgodna, a zatim joj se obratio riječima da je on razveden i zašto oni ne bi pokušali nešto“, navodi se u optužnici, a potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

Kako se dodaje, ona mu je odgovorila da od toga nema ništa, ali ju je on uhvatio rukama i odgurnuo uz zid, naslonivši svoje tijelo uz njeno.

„Počeo ju je dirati po zadnjici i grudima pokušavajući je poljubiti u lice i usne, dok se ona pokušavala osloboditi od njega govoreći mu da je pusti na miru i da se urazumi, na što ju je on i dalje nastavio dirati“, naglašeno je u optužnici.

Ona ga je, dodaje se, uspjela malo odgurnuti od sebe, govoreći mu da je pusti da iziđe iz stana te da će zakasniti na posao, ali…

„Ponovo ju je povukao uz zid u hodniku stana, zagradio je svojim tijelom govoreći joj da napravi kafu da se mogu maziti i da će je on odvući na posao, na što mu je vičući odgovorila da ne želi, da mora na posao i da iziđe iz stana, na šta je on podigao svoju majicu rekavši joj: ‘Vidi koliko sam se napalio'“, ističe se u optužnici.

Nakon toga mu je, dodaje se, A.H. ponavljala da je pusti, a zatim se kroz poluotvorena vrata začulo otvaranje lifta i muški glas kako pita: „Je li sve OK“.

„Na to je A.H. u strahu odgovorila da je sve u redu, usljed čega je Hasića, uplašena, snažno odgurnula od sebe i istrčala iz stana, i tako spriječila da dovrši ono što je počeo, a on je krenuo za njom prema izlazu obraćajući joj se riječima: ‘Ponovo ću ti se vratiti kad završiš s poslom oko 11’, nakon čega je otišao u nepoznatom pravcu“, navodi se u optužnici.

(N.N)