Naslovna Najnovije Droga skrivana u šporetu i kesama za pseću hranu

Droga skrivana u šporetu i kesama za pseću hranu

Droga ulične vrijednosti preko 160.000 maraka, koju je zaplijenila banjalučka policija u akciji „Kosmos“, pronađena je na više lokacija, pa je tako, primjera radi, dio bio sakriven u električnom šporetu, a dio u kesama hrane za pse, potvrdili su naši sagovornici.

„Na taj način dileri su pokušali da sakriju miris skanka, znajući da hrana za pse ima jak miris. Međutim, ni to ih nije spasilo. Policija je detaljno pretresla stan i pronašla drogu“, otkrivaju izvori „Nezavisnih“, koji dodaju da je pod lupom policije bilo više lokacija, uključujući i stan iznad kafića „Friend caffe“ u naselju Lauš.

U akciji „Kosmos“ ukupno je pronađeno više od osam kilograma skanka, a uhapšeni su Stanko Savić, Marko Ignjatić, Adisa Ćulbrk, Igor Stojičić i Dalibor Kojić.

Poslije kriminalističke obrade, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u subotu naveče pod jakim mjerama bezbjednosti, za koju su se pobrinuli i policajci naoružani dugim cijevima, predati su Savić (52) i Stojičić (50).

Iz Okružnog javnog tužilaštva su naveli da će poslije ispitivanja tužilac odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora. Ispitivanje nije okončano do zaključenja ovog broja „Nezavisnih“.

Iz policije su saopštili da je u jednom od pretresenih stanova, uz skank, pronađeno i sedam grama praha koji asocira na kokain.

U nastavku akcije, u pretresu drugog stana, pronađeno je i zaplijenjeno više od osam kg skanka, ali i vaga za precizno mjerenje, te pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s prodajom droge.

(Nezavisne novine)