Naslovna Najnovije Drvar: „SNSD je protiv srpskog jedinstva“

Drvar: „SNSD je protiv srpskog jedinstva“

0

Izjava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da su oni protiv razbijanja srpskog jedinstva u Drvaru je, najblaže rečeno, apsurdna, budući da su u toj opštini sve srpske stranke na jednoj strani osim SNSD-a, koji je partnera našao u HDZ BiH i Narodnoj stranci Radom za boljitak. Jednostavno rečeno, iz srpskog jedinstva po običaju iskače SNSD, koji opet po običaju, jedinstvo gradi sa HDZ BiH.

Ovo je rekao predsjednik Srpske napredne stranke FBiH Duško Radun, komentarišući političku situaciju u Drvaru uoči glasanja o opozivu načelnice opštine, Dušice Runić, koje će biti održano u nedelju.

– Sudeći po juče organizovanim skupovima, Drvarčani su već odlučili. Prepuna sala na na našem skupu u odnosu na otužni događaj kojem je prisustvovalo rukovodstvo SNSD-a na čelu sa predsjednikom stranke pokazala je stav Drvarčana. Mi smo ujedinjeni krenuli u opoziv načelnice, jer želimo da se naša, jedna od malobrojnih opština u FBiH gdje je ostalo srpsko stanovništvo, razvija. Nama je stalo da se izborimo za bolji ustavni i ekonomski položaj našeg naroda u FBiH, a to se ne postiže trulim koalicijama sa onima koji onemogućavaju ravnopravnost Srba u kantonima u kojima vladaju, a koji su SNSD-u najbitniji partneri – poručio je Radun.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: