Naslovna Izdvajamo EKSKLUZIVNO SVJEDOČENJE – Kako je u sukobu frakcija SNSD-a u Srebrenici pretučen...

EKSKLUZIVNO SVJEDOČENJE – Kako je u sukobu frakcija SNSD-a u Srebrenici pretučen odbornik Bojan Josipović po nalogu Pavlovića?

0

Piše: Nebojša Vukanović

Sinoć sam bio u Podrinju, gdje je situacija već dugo vremena napeta, posebno u Srebrenici, zbog političkih obračuna i raskola u vladajućem SNSD-u. Načelnik Srebrence Mladen Grujičić ušao je u otvoren sukob sa Radomirom Pavlovićem, predsjednikom lokalnog Gradskog odbora SNSD-a i lokalnim moćnikom koji iz sjene vlada decenijama, u korupcionaškim aferama stekao je ogromno bogatstvo a živi u Srbiji dok u Srebrenicu povremeno, po plijen i platu. Sukob dvije frakcije otišao je tako daleko da su česti i fizički obračuni, o čemu svjedoči i incident koji se dogodio prije dvije noći, u kome je pretučen odbornik SNSD-a i bivši direktor Nacionalnog parka Drina Bojan Josipović.

Nakon što je legao na put kako bi zaustavio vozilo, njega je pretukao bivši radnik Nacionalnog parka Dtiba i istaknuti aktivista SNSD-a, pristalica struje Radomira Pavlovića, a Josipović smatra da upravo Pavlović stoji iza napada jer je otkrio i prijavio kriminal u Nacionalnom parku, u vrijeme dok je Pavlović njime rukovodio. Policija je izvršila uviđaj, privela napadača a sada se čeka reakcija pravosudnih instirucija, suda i tužilaštva iz Bijeljine.

Zanimljivo da je Vlada Republike  Srpske i premijer Radovan Nejaki Višković nedavno smijenio Josipovića sa mjesta direktora Nacionalnog parka Drina, iako je za 8 mjeseci sanirao gubitke, koje je ostavio Radomir Pavlović, i ponovo na čelo postavio predsjendika lokalnog SNSD-a koji je napravio haos, sklapao štetne ugovore i izvlačio ogroman novac, a od odgovornosti ga štiti članska karta SNSD-a i odanost Dodiku.

Josipović je zabrinut za bezbjednost sebe i svoje porodice, jer već dugo vremena dobija prijetnje, i očekuje da policija i institucije odrade svoj posao. Pogledajte svjedočenje Bojana Josipovića, kako je napadnut i šta se to događa u Srebrenici i podijenjenom SNSD-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: