Naslovna Najnovije Evo šta je nađeno u kućama i stanovima balkanskog kartela

Evo šta je nađeno u kućama i stanovima balkanskog kartela

0

U velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizirani kriminal „Izi“ razbijen je balkanski kartel za koji se sumnja da je pokušao provjeriti najmanje sedam tona droge, kao i da je za samo jednu pošiljku u veljači prošle godine dogovorio isplatu od 4,5 milijuna eura.

Kako Kurir saznaje, pretresom kuće i stanova pronađeno je dvije snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komad municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca (samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastične burete više od 2,7 milijuna eura) za koji se sumnja da potiče od prodaje droge).

Kao organizator balkanskog kartela označeni su Mladen Lazarević, zvani Mladenče, i Miroslav Starčević, zvani Deda i Đeneral, koji su uhapšeni u Srbiji, saznaje Kurir.

– Na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina uhapšeno je 13 osoba i to: MS, ML, MJ, D. Đ., MM, DN, IC, RR, GP, MR, VS, MP i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga – priopćeno je iz Tužilaštva za organizirani kriminal.

Grupu je, kako se navodi, činilo 20 osumnjičenih za koje se sumnja da su sudjelovali u međunarodnom švercu droge.

(Kurir) Foto: MUP/Ilustracija

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube