18.7 C
Banja Luka

Firma traži još sedam miliona KM za garažu kod UKC

Preduzeće „Marković invest RM“ dobiće još sedam miliona maraka kako bi završilo parking garažu kod UKC-a koja je po ranijim planovima već trebala da bude izgrađena. Tako će se vrijednost investicije popeti na 42 miliona KM.

Ovu informaciju objelodanio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

„Rađen je novi geomehanički elaborat i na njegovoj bazi je izrađen novi projekat i nova građevinska dozvola. S obzirom na to da ta sredstva nisu bila predviđena, a da se radi o novom građevinskom projektu, odobreno je dodatnih sedam miliona maraka“, kazao je Šeranić.

Podsjećamo, firma „Marković invest R.M.“ iz Laktaša tražila je sredinom ove godine dodatnih pet miliona maraka i produženje roka za završetak objekta do kraja godine.

Svoje zahtjeve pravdali su time što je prvobitni projekat izmijenjen zbog klizišta, gdje je umjesto 100 planiranih šipova ugrađeno 1.300, a što je poskupjelo radove i produžilo ih za skoro pola godine.

Tvrdili su da je kompletan elaborat geotehnički i geomehanički urađen pogrešno, te da je njihova ponuda za gradnju data na osnovu netačnih podataka.

Garaža se prostire na 75.000 kvadrata i trebala bi da riješi dugogodišnji problem sa nedostatkom parking prostora kod najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

Prvobitni rok za njen završetak bio je početak septembar 2022. godine, ali je on nakon toga nekoliko puta produžavan i garaža još nije završena niti je poznato kada će biti.

(Capital)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here