28.7 C
Banja Luka

„Formiran tim stručnjaka za odlazak u Hag“ Đajić o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra UKC Republike Srpske Vlado Đajić rekao je Srni da je formirao tim stručnjaka koji bi trebalo da otputuje u Hag kako bi pregledali generala Ratka Mladića, čije se zdravstveno stanje sve više pogoršava.

Đajić je istakao da neće izostati podrška ove zdravstvene ustanove u liječenju generala Mladića.

Imamo neke informacije od čega je bolestan, ali želimo otići na lice mjesta, da pregledamo generala, pogledamo nalaze i damo naše preporuke za dalje liječenje, koje lijekove primijeniti, kao i gdje ga trebe liječiti – rekao je Đajić.

On je napomenuo da će biti poslata molba Hagu, te kada stigne odobrenje, tim će biti spreman da ode na put.

-To je naša patriotska, ali i ljekarska obaveza. Želja nam je da odemo tamo, a troškove puta i boravka ćemo sami finansirati – rekao je Đajić.

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se sve više pogoršava i stav medicinskih eksperata je da bi morao da iz pritvora Haškog mehanizma bude prebačen u Srbiji gdje bi mogao da dobije adekvatno liječenje, izjavio je danas Srni generalov sin Darko Mladić.

Radimo na tome da se pošalju kardiolog, neurolog, pulmolog, a videćemo još neke specijalnosti. Imaćemo lekarski tim od najmanje tri-četiri eksperta iz Srbije, a možda i iz Republike Srpske. U kontaktu smo sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Banjaluci da oni daju deo tih stručnjaka – rekao je Mladić.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here