20.7 C
Banja Luka

(FOTO) Mule prevozile drogu u specijalnim vozilima: Europol se oglasio o hapšenju najtraženijeg bjegunca, SAMARDŽIJI ODREĐEN PRITVOR

Europol je danas saopštio da su agencije za provođenje zakona u BiH, uz podršku Europola, uhapsile bjegunca sa liste najtraženijih, odnosno Mladena Samardžiju.

Osumnjičeni koji ima državljanstva BiH i Slovenije navodni je vođa kriminalne grupe za krijumčarenje kokaina i heroina u EU, BiH, Crno Goru i Srbiju– saopštio je Europol.

FOTO: ATVBANJALUKA/TWITTER/SCREENSHOT
FOTO: ATVBANJALUKA/TWITTER/SCREENSHOT

Dodaju kako je potjernicu raspisala Slovenija zbog krijumčarenja droge i pranja novca.

– Osumnjičeni se tereti da je angažovao saučesnike kojima je obezbijedio automobile sa specijalno ugrađenim boksovima za prevoz kokaina i heroina. Novac su proali kupovinom nekretnina i luksuznih automobila. Tokom pretresa policija je zaplijenila drogu, oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i preko 120.000 evra u kešu- saopštio je Europol.

U saopštenju se precizira da je Europol podržao operativne aktivnosti, te da su omogućili razmjenu informacija i alatičke podrške.

Pritvor

Sud Bosne i Hercegovine objavio je da je donio rješenje u predmetu Mladen Samardžija kojim je osumnjičenom, nakon hapšenja, određen pritvor koji može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 11. januara 2024. godine ili do nove odluke Suda.

dovođenje osumnjičenog Mladena Samardžije

Pritvor je određen po tri osnove i to opasnosti od bjekstva, uništavanja dokaza i uticaja na svjedoke, te ponavljanja djela.

– Osumnjičeni se tereti za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama,  krivično djelo pranje novca i krivično djelo ometanja rada pravosuđa- saopštio je Sud BiH.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here