Naslovna Politika (FOTO) „Šmite, nešto radi, izbore ne kradi“ Vukanović stigao ispred OHR, iznio...

(FOTO) „Šmite, nešto radi, izbore ne kradi“ Vukanović stigao ispred OHR, iznio i TEŠKE OPTUŽBE PROTIV DODIKA

0

Nebojša Vukanović i poslanici Liste za pravdu i red kako su i najavili ranije, stigli su ispred OHR u Sarajevu.

Njihov razlog dolaska je odustajanje Kristijana Šmita od nametanja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Organizujemo konferenciju za novinare u Sarajevu, ispred sjedišta OHR, sa ciljem da Šmitu i međunarodnoj zajednici pošaljemo jasnu poruku – napisao je ranije Nebojša Vukanović na svom blogu.

Nebojša Vukanović protestuje ispred zgrade OHR

Nakon prethodnog presa ispred OHR i iznenadnog susreta sa Šmitom u Centralnoj izbornoj komisiji BiH stvari oko uvođenja skenera i tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH pokrenute su sa mrtve tačke, ali je ponovo došlo do nagodbe, poručio je Vukanović.

– Šmit i stranci su se ponovo nagodili sa Dodikom, odustali od tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, koji su bili najavljeni za početak godine, uzmakli nakon prijetnji da će vlast donijeti Izborni zakon Republike Srpske. S druge strane, Dodik je darežljiv, strance dobro potkiva, te trguje prirodnim bogatstvima Republike Srpske, daje rudnike Amerikancima, Rusima i strancima, a na tajne nagodbe i izdaju se ne smije pristati – navodi Vukanović, piše Bosnainfo.

Nebojša Vukanović i njegovovi sljedbenici su donijeli i transparente sa direktnim porukama Šmitu: “Šmite nešto radi, izbore ne kradi”, jedna je od poruka koja se ističe na transparentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: