Naslovna Izdvajamo Galijašević: Afera “bubica” je nastavak prisluškivanja Vučića, Draško bio u Londonu, PDP...

Galijašević: Afera “bubica” je nastavak prisluškivanja Vučića, Draško bio u Londonu, PDP je britanska stranka

„Ekspert za bezbjednost” Dževad Galijašević izjavio je da je bubica na reveru gradonačelnika Draška Stanivukovića tokom sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske i Srbije prioritetno bezbjednosno pitanje, te da je jasna namjera koja označava nastavak politike snimanja i praćenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Galijašević je naglasio da je PDP “britanska stranka”, te da je njen osnivač i počasni predsjednik Mladen Ivanić “učenik iz Glazgova, koji je i sve svoje saradnike usmjerio prema Londonu”.

– U Londonu je, neposredno pred prošle izbore boravio, po 15-20 dana, i sam Draško Stanivuković. U Beogradu postoji zabluda da je PDP opoziciona partija i da je u opoziciji. Ona je na vlasti u Sarajevu i zahvaljujući /lideru SDA/ Bakiru Izetbegoviću učestvuje u više od 50 zajedničkih državnih agencija – rekao je Galijašević za televiziju Hepi.

On je dodao da se sve te tehničko-operativne mjere i dalje izvode, a “čovjek koji to izvodi je kadar upravo PDP, zamjenik direktora i šef specijalnih operacija obavještajne službe Trifko Buha”.

– Istovremeno, ta partija kontroliše Centralnu izbornu komisiju i upravlja izbornim aktivnostima u BiH. Ona ostvaruje većinu, zajedno sa Bakirom Izetbegovićem. Dio je i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, kao i kontrolnih mehanizama pravosuđa – rekao je Galijašević.

Galijašević je naveo da je iz ove stranke zamjenik direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Ta agencija je pokrenula operativni prodor `Ušće` prema Srbiji, sa 14 radikalnih operativno-tehničkih mjera: snimanje, tajno uhođenje, praćenje, tajni pretresi i slično. Operacija nikada nije obustavljena, već je samo mijenjala operativne nazive – naveo je Galijašević.

On je dodao da se sve te tehničko-operativne mjere i dalje izvode, a “čovjek koji to izvodi je kadar upravo PDP, zamjenik direktora i šef specijalnih operacija obavještajne službe Trifko Buha”.

On kaže da je Stanivuković znao šta radi kada je nosio bubicu.

– Cilj je bio perfidan. Ideja da se pojavi na Instagramu, kako neki govore, nije ključni cilj. Ključno je pitanje šta tako važni ljudi, regionalni lideri – lideri BiH i Srbije, razgovaraju u neformalnom razgovoru. U tom cilju, on bi sam usmjerio razgovore na takve teme. Puno je ovdje namjere koja označava nastavak politike snimanja i praćenja Aleksandra Vučića – istakao je Galijašević.

On je naveo da to nije pokrenuto samo iz obavještajne službe iz Sarajeva.

– Ta operacija još traje, nastavljena je i u Beogradu i sa Zapada. Veoma je važno šta predsjednik Srbije razgovara sa srpskim liderima, pa i sa gradonačelnikom Banjaluke. To je važna pozicija i zbog veličine i ekonomske moći Banjaluke, ali i zbog simboličkih poruka koje se šalju iz Banjaluke – rekao je Galijašević.

 

(Novi Dani)