Naslovna Najnovije Gdje su nestali Dodikovi „projekti“ za Bijeljinu?

Gdje su nestali Dodikovi „projekti“ za Bijeljinu?

Ni nakon godinu dana nije poznato da li će se i kojim novcem realizovati projekti koji su najavljeni potpisivanjem Koalicionog sporazuma između bivšeg gradonačelnika Miće Mićića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ali je zato donijet zaključak na održanoj tematskoj sjednici da je potrebno taj sporazum revidirati kroz institucionalne okvire.

Dogovor između bivšeg gradonačelnika Bijeljine Miće Mićić i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika za odbornike iz redova opozicije samo je još jedan politikanski trik za dobijanje izbornih glasova, a sve do sad što je urađeno u Bijeljini rezultat je kreditnih zaduženja.

“Ni jedna marka po tom sporazumu nije došla u Bijeljinu. Javnost Semberije i pravni nasljednici politike Miće Mićića, a to je SDS Semberije, vide da su ti projekti bili samo lažna obećanja za Semberiju i da je u te projekte vjerovao samo pokojni gradonačelnik Mićić”, istakao je Slaviša Marković, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Bijeljina.

Da je epilog obećanih investicija  – politička igra, tvrdi i gradonačelnik Ljubiša Petrović.

„Ako razgovaramo o projektima, aa to nisu projekti ni gradonačelnika, ni Vlade, nego naroda jer će ih narod  plaćati. Dobar koncept je da Gradska uprava Bijeljina Ili bilo koji drugi grad takve sporazume potpisuje sa Vladom RS, ko god bio premijer ili predsjednik  Republike Srpske”, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine (SDS).

Opozicija je insistirala na preuzimanju odgovornosti pravnog nasljednika u realizaciji koalicionog dogovora, a to je  Srpska demokratska stranka Semberije, ujedno tvrdeći da će sve predložene projekte podržati, što zagovara i skupštinska većina.

“Mi ćemo podržati sve odluke ispred Skupštine i do sad smo podržali skoro sve odluke. Mi moramo prvo sjesti pa revidirati taj  sporazum, jer je sporazum potpisao prethodni gradonačelnik”, tvrdi Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina (SNSD).

Odbornici su raspravljali i o statusu Akcionarskog društva „Grad“,  jednostrano zaključivši da se ovo preduzeće vrati u nadležnost grada Bijeljina. Međutim, nova polemika je nastavljena oko obećane niže cijene vode za 30 odsto, što je, prema ocijeni, opozicije još jedno propalo predizborno obećanje, dok su se iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ pravdali, da bi niža cijena za dodatnih 20 odsto negativno uticala na njihovo finansijsko poslovanje.

(BN)