Naslovna Region Gojković: Grupa Belivuka povezana i sa kulturom, javnost će biti šokirana

Gojković: Grupa Belivuka povezana i sa kulturom, javnost će biti šokirana

0

BEOGRAD – Ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je istražnim organima predala dokumenta koja ukazuju na povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa državnim funkcionerima, a vezano za oblast kulture.

Gojković je kazala da je predala dva predmeta koji se odnose na vezu resornog Ministarstva sa inkriminisanim licima i najavila da će predati i treći dokument koji je u vezi sa teškom krađom u jednom beogradskom muzeju.

“Ne znam da li treći predmet ima veze sa tom grupom, ali vidim da se pojavljuju određene navijačke grupe za taj muzej i treba istražiti. Ono što sam našla nije potpuno,ali je očigledno povezano sa više strana i sa više nivoa vlasti“, rekla je Gojković za televizuju K1.

Naglasila je da je riječ o “čistom kriminalu“, ali da ne može da govori o detaljima tih predmeta zbog toka istrage.

“Javnost će biti šokirana koliko je to daleko otišlo, a onda neko postavlja pitanje da li je imalo veze sa MUP-om. Pa ako je imalo veze u kulturi, onda je sigurno imalo i sa MUP-om“, rekla je Gojković.

Izrazila je uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijeniti momenat u skladu sa tokom istrage, koju sprovode policija, Tužilaštvo, BIA i druge informativne agencije i da će iznijeti sva svoja saznanja o umiješanosti državnih funkcionera u kriminalne afere.

“Predsjedniku je najteže jer je imao poverenje u određene ljude koji su radili protiv njega, njegove porodice i države. On nema šta da krije i sigurno će reći o kome se radi“, rekla je Gojković.

Upitana da li zna o čemu se tačno radi, ministarka je kazala da može samo da pretpostavi i podvukla da se vlada ne miješa u rad policije, Tužilaštva i bezbjednosnih agencija, ali da je u posljednjie vrijeme svaki član vlade imao određena saznanja o sprezi dijelova države i mafije.

“Toga se mnogo skupilo, nemoguće je da se u Srbiji stvori mafija, a da u tome nisu učestvovali delovi države i određenih ministarstava“, naglasila je Gojković.

Ona je kazala da nije imala kontakte sa ministrima na koje se sumnja da su imali veze sa kriminalnim krugovima jer se, kako kaže, “’ne prepliću u svojim poslovima“, kao i da nikada nije bila prijatelj sa njima.

 

Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: