Naslovna Najnovije Goran Selak kum slave i domaćin u Ratkovu

Goran Selak kum slave i domaćin u Ratkovu

0

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, bio je kum slave u Ratkovu.

„Danas sam imao čast da budem kum slave i domaćin u Gnjatovićima Donje Ratkovo! Ovdje dolazim dugi niz godina, još iz vremena kada crkva nije bila izgrađena. Na žalost ono što svaki put primijetim je da su naša najljepša sela svaki put sve praznija. Zato je dobro da imamo što više ovakvih događaja, kako bismo se okupili i prisjetili rodnog kraja, rekao je Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske.

On je prošle godine prihvatio kumstvo uz blagoslov Vladike bihaćko petrovačkog Sergija.

Slava i crkveno-narodni sabor Svete Velikomučenice Marine u Gnjatovićima Donje Ratkovo okupila je veliki broj građana ovog kraja, ali i onih koji imaju korijene na ovom podneblju.

„Posebna pažnja treba da bude posvećena našim selima, moraju se odrediti i ispoštovati potrebe naših domaćina kako bi se ljudi odlučili da ostanu živjeti i raditi u manjim mjestima. Ne treba zaboraviti da je selo izvor hrane, zdravlja i ljepote, stoga zaslužuje posebnu pažnju, dodao je Selak.

Nakon Svete liturgije i osvećenja slavskog kolača održane su sportske aktivnosti, a potom i svečani slavski ručak uz kulturno umjetnički program.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube