Naslovna Najnovije Govedarica: Dva Mila su stari drugari, oni se dobro razumiju

Govedarica: Dva Mila su stari drugari, oni se dobro razumiju

0

„Oni su dva lica jedne medalje nema razlike između njih dvojice i jedan i drugi su stvorili partijsku državu, vlada jednoumlje, totalitarizam, potpuna diktatura. I jedan i drugi su se obogatili na grbači naroda imaju članove porodice koji su stekli bogatstvo vrijedno stotine miliona maraka…“

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Miloradu Dodiku stupanje na dužnost predsjednika Republike Srpske. Međutim, Đukanović je, očigledno, zaboravio kada ga je Dodik nazivao u prošlosti. Između ostalog, Đukanović je za Dodika  „politički klevetnik“ ali i persona non grata.

Tviter nalog predsjednika Srpske Milorada Dodika postao je, čini se, svojevrsni servis, gdje se saznaju, između ostalog, izmjene nekih zakona ali i čestitke koje mu stižu povodom stupanja na dužnost predsjednika.

Ovaj put došla je čestitka od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Čini se da je Đukanović zaboravio da Milorad Dodik nije dao saglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika u službenu posjetu BiH 2020.godine, zbog, kako je Dodik tada rekao, situacije u Crnoj Gori i održavanja litija zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

„Ja se nisam složio s tim imajući u vidu unutrašnja dešavanja u samoj Crnoj Gori i mislim da treba sačekati sa tim i kasnije o tim pitanjima odlučivati“, rekao je tada Dodik, koji je u to vrijeme bio član Predsjedništva BiH.

Ipak, još uvijek se nije odlučivalo o pitanju dolaska Đukanovića u BiH. Umjesto toga, Milorad Dodik je javno govorio o Đukanoviću.

Tako je u julu prošle godine nazvao Đukanovića „političkim klevetnikom“ čija karijera je na zalasku.

U aprilu ove godine, za list Borba, Dodik je rekao da nije kao Milo Đukanović koji je prodao sve nacionalne državne i narodne interese zarad priklanjanja Americi.

-Sve je to predstava za javnost, smatra narodni poslanik Nebojša Vukanović.

 „Oni su dva lica jedne medalje nema razlike između njih dvojice i jedan i drugi su stvorili partijsku državu, vlada jednoumlje, totalitarizam, potpuna diktatura. I jedan i drugi su se obogatili na grbači naroda imaju članove porodice koji su stekli bogatstvo vrijedno stotine miliona maraka. Manipulišu svojim narodom i građanima kako bi prikrili siromaštvo u koje su ih pretvorili“, kaže Nebojša Vukanović, šef kluba poslanika Liste za pravdu i red u NS RS.

– Milorad Dodik je svojevremeno bio i veliki zagovarač nezavisnosti Crne Gore, podsjeća Vukota Govedarica, šef poslaničkog kluba SDS u NSRS.

On kaže da je sve ovo što se dešava među njima samo nastavak njihove dugogodišnje saradnje.

„To je samo jedan nastavak saradnje njihovih dobrih odnosa i praktično jedno raskrinkavanje odnosa kada je prije par godina Milo Đukanović bio nepoželjan od strane Milorada Dodika i to sad znači da su to bile njihove zajedničke igre koristeći jednu novu prilliku da te harmonične odnose koje su nekad imali pretvore u disharmonične odnose radi biračkog tijela i sopstvenog rejtinga. Stari su to drugari oni se jako dobro razumiju“, kaže Govedarica.

Nakon velikog prijateljstva i političkih razmimoilaženja, za javnost je teško da razluči kada su njihovi odnosi bili autentični, onda ili sada, ali je očigledno da se, kada “pukne tikva” ,koriste sva politička sredstva i šalju najniži udarci, što, očigledno,više govori o karakteru jednog i drugog lidera.

(BN Foto: Profimedia/SD/Ilustacija)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube