21.7 C
Banja Luka

Govedarica: Podjela novca je ono što najbolje spaja vlast

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je da je nakon sastanka evropskih predstavnika sa zvaničnicima BiH u Sarajevu ali i sastanka Dodika, Čovića i „trojke“ u Laktašima, viđeno isto ono što je javnost više puta imala priliku da vidi. Kada je u pitanju nedavni sastanak u Laktašima, Govedarica kaže da je on imao samo jedan cilj – da pomogne Dodiku i Čoviću.

„Na sastanku je sve u redu, sve je u principu dogovoreno, a onog momenta kada se završi sastanak i kada se vrata zatvore i kada izađu vijesti u javnost šta je vladajuća većina otprilike dogovorila tog momenta nastaju problemi pa se onda čovjek zaista zapita da li su ti ljudi akteri istog sastanka“, rekao je Govedarica.

Kada je u pitanju nedavni sastanak u Laktašima, Govedarica kaže da je on imao samo jedan cilj – da pomogne Dodiku i Čoviću.

„Da se udruženim snagama sruši u parlamentarnoj proceduri u Domu naroda Izborni zakon Bosne i Hercegovine jer je to praktično opastnost i za jedne i za druge i za treće. Da to ne bi uradili Dodik i Čović onta „trojka“ služi kao neko ko treba da to uradi u zajedničkom interesu i vladajuće većine i države u kojoj živimo“ kaže Govedarica.

Govedarica kaže da od izmjena Izbornog zakona u parlamentarnoj proceduri ne očekuje ništa i da se radi o propaloj priči koja treba da posluži da bi se srušio postojeći zakon koji je prošao Predstavnički dom i treba da bude verifikovan u Domu naroda parlamenta Bosne i Hercegovine.

„S druge strane kada pogledate razmišljanja pojedinaca kao što je Dragan Čović koji otvoreno kaže kako Milorad Dodik zna da bude mekši od pamuka na tim određenim sastancima i domaćima i kada su u pitanju Evropljani.. naravno za razliku od onog momenta kada se upale kamere pa od čovjeka koji je mekši od pamuka postaje grubijan koji je veći od primitivca… onda zaključite da se određeni politički lideri ponašaju na jedan način kada su upaljene kamere, a na drugi način kada se nešto pokušava dogovoriti iza zatvorenih vrata“, smatra Govedarica i dodaje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je govorio o tome koliko je Srbija istrajala kada je u pitanju spoljna politika.

„Gdje je jasno istakao da je jasno istakao da je Srbija jedina zemlja koja ne prati spoljnu politiku kada je u pitanju odnos EU prema Ukrajini. S druge strane sada je jasno posle izjava Ursule fon der Lajen i Borjane Krišto da se ustvari sve to prećutno dogovorilo na nivou ovih političkih organizacija gdje je Ministarstvo inostranih poslova BiH dobilo jasne zadatke kako u tišini treba da rješava određena pitanja sa Evropskom unijom“, zaključio je Govedarica.

Kada je u pitanju sastanak u Laktašima Govedarica kaže da je jedino izgledno da će biti dogovorena podjela 250 miliona maraka koje su prikupljene od putarina jer je to ono što, kako navodi, njih najbolje spaja.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here