Naslovna Najnovije Grad Banjaluka povukao tužbu protiv troje mladih

Grad Banjaluka povukao tužbu protiv troje mladih

Grad Banjaluka povukao je tužbu protiv troje aktivista a koji su tuženi zbog, kako se navodilo, onemogućavanja proslave nove 2019. godine. Grad je tužio troje mladih ljudi koji su organizovali proteste u Banjaluci 30. decembra te godine i tražio odštetu u iznosu 178 000 maraka.

Grad na čelu sa bivšim gradonačelnikom Igorom Radojičićem tvrdio je da je gradu organizacijom protesta načinjena milionska šteta jer je onemogućena proslava nove godine. 30 decembra u Banjaluci je održan skup Pravde za Davida koji je završio hapšenjem građana od strane policije.

Nova gradska vlast povukla je tužbu.

Jedna od tuženih Anja Grubačić kaže da je jasno da je lakše bilo tužiti njih nego one koji su po Banjaluci gradili nelegalno i otimali gradsku imovinu.

Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida pozdravlja povlačenje tužbe kao jedino logično i ispravno rješenje. On podsjeća da je i ranije bilo nejasno na osnovu čega je neko mislio da su protesti 30. decembra onemogućili proslavu 31. decembra ili 1. januara.

Perduv ponavlja da građani i nisu bili ti koji su pravili nerede po gradu.

Grad je tužbenim zahtjevom koji je sada povučen od troje aktivista tražio nadoknadu materijalne štete u iznosu od gotovo 180 000 maraka.

BN TV