Naslovna Republika Srpska Trebinje Grad Trebinje izdvaja 15.000 maraka za novogodišnji nakit

Grad Trebinje izdvaja 15.000 maraka za novogodišnji nakit

0

Novogodišnji praznici se bliže, a vlast u Trebinju ništa ne prepušta slučaju. Da gradske ulice zasijaju još jače pobrinuće se Grad Trebinje, koji i ove godine namjerava da nabavi novi novogodišnji nakit, za koji planira da izdvoji oko 15.000 maraka sa PDV-om. 

Naime, Grad Trebinje, odnosno Odjeljenje za komunalno inspekcijske poslove, konkurentskim zahtjevom traži najpovoljnijeg ponuđača koji bi mu za 12.820 maraka bez PDV-a prodao i montirao novogodišnju rasvjetu. 

Za taj novac planira da kupi LED crijevo toplo, odnosno hladno bijelo i to 800, odnosno 200 metara te LED string toplo bijeli – 10 komada. 

Prilikom izbora najboljeg ponuđača, Grad će cijeniti ekonomski najpovoljniju ponudu. 

Ponuđač koga će Grad izabrati mora da ima uspješno realizovan minimalno jedan ugovor o nabavci robe, koja je slična ovoj nabavci i to za period od tri godine ili od datuma registracije, ako je ponuđać registrovan prije manje od tri godine. Najmanja zbirna vrijednost ugovora mora biti 8.000 maraka bez PDV-a. 

Inače, Trebinje posljednjih godina u kontinuitetu nabavlja novogodišnji nakit, a najzanimljivija nabavka bila je ona s kraja 2019. i početka 2020. godine, kada je Grad najprije nabavio i postavio novogodišnji nakit, pa tek onda raspisao tender za njegovu nabavku. O tome je Direkt detaljno pisao u tekstovima Trebinje: Postavili novogdišnji nakit, pa onda raspisali tender za njegovu nabavku?  i Trebinje: “Segment” najbolji na tenderu za nabavku novogodišnjeg nakita.

Nakon što je, tragom naše priče, Transparensi internešnal Bosne i Hercegovine ovaj slučaj prijavio Agenciji za javne nabavke BiH, iz Grada su se tada pravdali time da je prethodno postavljen neki drugi nakit, a da će ovaj nakit koji je predmet sporne nabavke biti postavljen tek u narednom periodu. 

Posao od oko 25.600 maraka bez PDV-a je ugovoren sa trebinjskom firmom “Segment”, čiji je vlasnik povezivan sa ljudima iz vrha trebinjske vlasti.

“Segment” je direktnim sporazumom dobio i ugovor za nabavku novogodišnjeg nakita u novembru 2021. godine, u iznosu od oko 6.000 maraka bez PDV-a. 

Grad je i prošle godine nabavljao novogodišnji nakit, a posao od oko takođe 6.000 maraka bez PDV-a je sklopio sa firmom “Silvermedium” iz Banjaluke. 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube