Naslovna Najnovije Gradiška: Ogromna šteta, ljudima treba pomoć

Gradiška: Ogromna šteta, ljudima treba pomoć

0

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, zajedno sa narodnim poslanikom Radislavom Dončićem i odbornicima u Skupštini grada Gradiška obišla je poljoprivredna gazdinstva na području grada Gradiška, tačnije u mjesnim zajednicama Mašići, Кarajzovci i Jablanica, gdje je nevrijeme, u proteklih nekoliko navrata, napravilo ogromnu štetu.

„Sa proizvođačima smo razgovarali o ogromnoj šteti koju je prouzrokovalo nevrijeme koje je u više navrata prošlo ovim krajem, a koji kažu da za sada nema naznaka da će država poduzeti neke korake da im pomogne da ponovo pokrenu svoju proizvodnju“- kaže Jelena Trivić.

Trivićeva se na terenu uvjerila da je šteta na mnogim kulturama ogromna, što na žitaricama, što na voću i povrću, kao i na stambenim objektima.

Jedan od proizvođača  istakao je tokom obilaska da je šteta na plastenicima, u njegovom domaćinstvu preko 90%, na 10 duluma zemlje koja je bila u plastenicima.

Proizvođači ističu da niko sem gradske komisije koja je popisala štetu i izrazila nadu da će biti uslova da se pomogne, sa republičkog nivoa ove proizvođače niko nije obišao.

„Кonkretno, gradonačelnik Gradiške nije proglasio stanje elementarne nepogode, iako su postojali svi uslovi za to, štete su ogromne, negdje oko 90% teritorije Gradiške je tučeno gdje su pričinjene štete i u poljoprivredi, ali i na stambenim objektima“- rekao je poslanik Narodnog fronta Radislav Dončić.

 On ističe da je zabrinjavajuće da svi signali koji stižu od vladajuće strukture ne obećavaju mnogo, jer, kako kaže Dončić, navodno nema novca.

„Mi ćemo se kao proizvođači organizovati u traženju rješenja, država mora voditi računa o svojim poljoprivrednim proizvođačima, ali u ovom momentu ako ne urade ništa, postavlja se pitanje, ko će moći naredne godine krenuti u proizvodnju“- zaključio je Dončić.

(BN) Foto: NF

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube