Naslovna Najnovije Gradonačelnica Sarajeva demantovala izjavu Dodika „Sarajevo ima i imaće ulicu Srđana Aleksića“...

Gradonačelnica Sarajeva demantovala izjavu Dodika „Sarajevo ima i imaće ulicu Srđana Aleksića“ (FOTO)

0

Nakon brojnih špekulacija koje su se pojavile u medijima da li je uklonjena tabla sa imenom Srđana Aleksića u ulici u naselju Otoka, oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Sarajevo ima i imaće ulicu Srđana Aleksića. Sarajevo je bilo, jeste i biće multetnički grad. Tu činjenicu oni koji slave presuđene ratne zločince i fašiste iz Drugog svjetskog rata nikada neće moći shvatiti – napisala je Benjamina Karić na Fejsbuku.

 

Podsjetimo, sve je počelo kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao nakon teksta profesora Nenada Kecmanovića, koji je objavio da je u Sarajevu izbrisano ime Ulice Srđana Aleksića.

Dodik je u petak uveče na Tviteru objavio niz poruka u kojima je napisao da su sarajevske vlasti, “uklanjanjem imena Srđana Aleksića iz naziva ulice”, još jednom pokazale da u tom gradu više nema mjesta za Srbe – ni za žive, ali ni za mrtve.

– Trebinjac Srđan Aleksić, koji je u ratu spasio život komšiji muslimanu, 30 godina nakon svog herojskog čina razotkrio je sve licemjerje sarajevske politike koja ga je u jednom trenutku trebala za vlastitu promociju, a kasnije odbacila, samo zato što je bio Srbin – napisao je Dodik.

– Koja služi da se prikrije brutalno brisanje svih tragova da su Srbi nekada živjeli u tom gradu. I to uz prećutnu saglasnost svih struktura sarajevskog društva i bez rasprava u javnosti i medijima – poručio je Dodik

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube