Naslovna Izdvajamo Gradonačelnici: Jačamo bratsku saradnju Beograda s Bijeljinom (VIDEO)

Gradonačelnici: Jačamo bratsku saradnju Beograda s Bijeljinom (VIDEO)

„Susreti sa našom, kako sam rekao gradonačelniku Petroviću, familijom iz Republike Srpske uvek su mi posebno dragi. Znam i osjećam da oni Srbiju i Beograd vide kao izvor najveće podrške, na koji uvek mogu da računaju“, rekao je Radojičić.

 Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas u Starom dvoru sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem o načinima na koje Grad može doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Bijeljine.

„Susreti sa našom, kako sam rekao gradonačelniku Petroviću, familijom iz Republike Srpske uvijek su mi posebno dragi. Znam i osjećam da oni Srbiju i Beograd vide kao izvor najveće podrške, na koji uvijek mogu da računaju“, rekao je Radojičić.

On je kazao da je na sastanku ponudio pomoć Beograda u oblastima koje su od značaja za Bijeljinu, a to su dječija zaštita, sport i izgradnja objekata sportsko-obrazovnih ustanova.

„Uvjeren sam da ćemo do sledećeg susreta uraditi dosta toga“, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je na dosadašnjoj podršci i pomoći kako Beograda, tako i Srbije za Bijeljinu i cijelu Republiku Srpsku.

„Ostajemo vijerni našoj matici, našoj Srbiji. Kada je riječ o budućoj saradnji akcenat smo stavili na sektor obrazovanja, infrastrukture, izgradnji fiskulturnih sala. Velika zahvalnost matici Srbiji na izgradnji autoputa koji će 2024. godine Bijeljinu približiti Beogradu na svega sat vremena“, rekao je Petrović.

Inače, gradonačelnik Beograda i Bijeljine se poznaju od ranije. Zoran Radojičić je bio profesor Ljubiši Petroviću na Medicinskom Fakultetu u Beogradu i te veze održavaju još od fakulteta, a u često kontaktu su i sada kao gradonačelnici Beograda i Bijeljine.

(BN)