Naslovna Izdvajamo Gradonačelnici Srpske kod Vučića tokom januara

Gradonačelnici Srpske kod Vučića tokom januara

Kako BN saznaje, domaćin ovog sastanka biće zajedno gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novoizabrani gradonačelnici iz Republike Srpske polovinom januara biće gosti Beograda i Srbije.

Kako BN saznaje, domaćin ovog sastanka biće zajedno gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Biće ovo prilika da gradonačelnici iz Republike Srpske u direktnoj komunikaciji sa zvaničnicima Srbije i Beograda bolje se upoznaju i dogovore konkretne vidove saradnje u narednom periodu.

Podsjetimo da je uz pomoć Srbije u skoro svim opštinama i gradovima posljednjih godina došlo do realizacije brojnih  projekata, dječijih obdaništa, škola, bolnica, institucija kulture, infrastrukturnih objekata za koje je finansijska sredstva obezbijedila Vlada Srbije.

Predsjednik Srbije je najavio da će Srbija i dalje pomagati Republici Srpskoj kroz realizaciju projekata u opštinama i gradovima.

Vučić je nedavno rekao da če Srbija finansirati most na Savi kod Bijeljine, a pomoće i gradnju dijela autoputa od granice do Bijeljine u dužini 19 km.

Da se planira jedan takav sastanak sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda  Zoranom Radojičićem BN-u je potvrdio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji kaže da se raduje takvom susretu, jer će Bijeljina, koja je od gradova i opština najbliža Beogradu biti u prilici da realizuje velike projekte uz pomoć Srbije, što će biti korisno i za građane i privredu.

„Izgradnjom mosta na Savi, dijela autoputa do Bijeljine, mi ćemo imati višestruke koristi, bićemo bliže Beogradu i to će doprinijeti još bržem razvoju našeg grada. Stvoriće se uslovi i za razvoj privrede, a time i više radnih mjesta za naše sugrađane. Svakako se radujem sastanku sa predsjednikom Vučićem, ali i sa gradonačelnikom prof. dr Zoranom Radojičićem, koji je bio i moj profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu“, kazao nam je Petrović.

(BN)