Naslovna Najnovije Gradonačelnik Bijeljine u „Vodovod“ uveo revizore

Gradonačelnik Bijeljine u „Vodovod“ uveo revizore

Gradska uprava Bijeljine ovlastila je danas preduzeće za konsalting i reviziju “BDO” iz Banjaluke da započne analizu finansijskih izvještaja u A.D. “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina.

“Postoji ogromno neslaganje u izvještajima i stvarnom stanju stvari”, poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović na prvom sastanku revizora i rukovodstva bijeljinskog Vodovoda.

Vrijeme je da se dugogodišnje poslovanje “Vodovoda i kanalizacije” Bijeljina preispita, a svi nedostaci i dugovanja iznesu pred javnost, poruka je gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

„Govorimo o jako velikom neskladu kada govorimo pozitivnim finansijskim izvještajima, a sa druge strane imamo ogromne dugove prema Poreskoj upravi, a tu su i prijetnje blokadom računa. Takođe, radnici se žale da im nisu redovno isplaćivane plate. Hoćemo sve to da razotkrijemo da vidimo kakavi su finansijski tokovi bili“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Plate ne kasne, odgovara generalni direktor Predrag Perković.

„Radnici A.D. “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina uredno su oko 25. primili platu za prošli mjesec. Imamo probleme i kasnimo određen dio sredstava za poreze i doprinose“, direktor  A.D. “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina Predrag Perković.

Petrović je imao zamjerke i na visinu cijene vode.

„Nedopustivo je da imamo visoku cijenu pijaće vode“

„Cijena vode i kanalizacije u BiH nije istina da je najveća u Bijeljini. Cijena se nalazi negdje malo iznad sredine. Pokojni gradonačelnik Mićić
sa svojim saradnicima, Skupštinom, ViK-om i Vladom Srpske je dogovorio da se riješi ovaj problem. Dogovor je bio da se smanji cijena vode da bi se građanima smanjili nameti 10 odsto, a da vraćanje kredita preuzme Vlada Srpske i grad Bijeljina. Nemoguće je da se smanji cijena vode, a od ViK da se traži da vraća kredit. To nema nigdje“, rekao je Perković.

Od realizacije dogovora lidera SNSD-a Milorada Dodika i Vlade Srpske sa tadašnjim rukovodstvom Bijeljine još uvijek nema ništa. Iz preduzeća za konsalting i reviziju “BDO” poručili su na sastanku da ih ne interesuje politika i da će revizija poslovnog stanja bijeljinskog Vodovoda biti obavljena na najvišem profesionalnom nivou.

(BN)