Naslovna Najnovije Gradonačelnik Petrović obišao „Žitopromet“ u Bijeljini

Gradonačelnik Petrović obišao „Žitopromet“ u Bijeljini

Pokretanje proizvodnih kapaciteta preduzeća “Žitopromet” u Bijeljini je od velikog značaja za sve ratare koji proizvode žitarice na području Semberije, jer ponovo imaju fabriku koja je bila jedna od najvećih u BiH.  Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je obišao proizvodne pogone ovog preduzeća i sa rukovodstvom “Novog Žitoprometa” razgovarao o aktuelnim pitanjima.

Otkup žitarica odvija se očekivanom dinamikom u preduzeću “Novi Žitopromet” u Bijeljini.

“Mi smo preuzeli na skladište deset hiljada tona žitarica, polovinu smo već otkupili i isplatili. Svakodnevno ljudi dolaze i uzimaju kupovne listove, mi već sutradan plaćamo, a cijenom i ostalim su ratari zadovoljni i mislim da smo dobro odradili ovaj posao”, rekao je Slaviša Mijatović direktor preduzeća “Novi Žitopromet”, Bijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je proizvodne pogone “Novog Žitoprometa” i istakao da  se trud i rad radnika koji su izvršili remont isplatio.

“Moram da istaknem da smo ove godine imali niz konstruktivnih sastanaka zajedno sa mlinoprerađivačima, gdje je “Žitopromet” zauzeo jako aktivnu ulogu zajedno sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja kada je u pitanju formiranje cijene pšenice. Na višestruko zadovoljstvo svih interesnih strana postignuta je cijena pšenice od 36 ili 37 pfeninga po kilogramu, zajedno sa 2 pfeninga ispred Gradske uprave i Agrarnog fonda. Odmah smo izašli sa tom mjerom u okviru budžetskih sredstava, a kada se budu sveli spiskovi sredstva će biti isplaćena”, istakao je Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine.

U skladu sa obimom posla trenutno je zaposleno pedeset radnika. Pokretanjem proizvodnje taj broj će se značajno povećati.

“Već imamo prve količine stočnog brašna koje su isporučene na tržište, pekari danas rade remont pekare kako bismo već 15.avgusta na tržište izašli sa našim brendom, hljebom. Firma ipak radi, ne može se ugasiti, “Žitopromet” ima svoj život i nastavlja da živi”, dodaje Dušan Tomić – pomoćnik direktora za tehniku i proizvodnju u preduzeću “Novi Žitopromet”, Bijeljina

Preduzeće “Novi Žitopromet” proširiće proizvodne kapacitete izgradnjom Agrocentra kako bi na jednom mjestu bilo ponuđeno sve što je potrebno poljoprivrednim proizvođačima u Semberiji.

(BN)