18.7 C
Banja Luka

Haris Zahiragić: Dodik, Majkić i Prodanović su nam dobri jer su glasali za ANP (VIDEO)

Haris Zahiragić, poslanik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo u emisiji Plenum na FTV govorio je, između ostalog o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji kolacije SDA- SNSD-HDZ.

Odgovarajući na pitanje voditeljke, ali i sagovornika iz reda Naroda i pravde Harisa Bešića zbog čega SDA nije izabrala da u Domu naroda sarađuje sa na primjer Mladenom Ivanićem (PDP), a ne sa Lazarom Prodanovićem (SNSD) Zahiragić odgovara:

“Dodik, Lazar Prodanović, Nebojša Radmanović su uveli Bosnu u NATO, a gospodin Ivanić je glavni razlog zašto nam tužba protiv Srbije, odnosno revizija tužbe nije uspjela”.

Iako lider SNSD- a Milorad Dodik u medijima spinuje priču kako je upravo njegova stranka zaštitnik interesa Republike Srpske, koalicioni partner iz SDA tvrdi suprotno, da se upravo SNSD ne protivi željama SDA o jačanju Republike BiH, države svih građana bez entiteta i kantona za koju se, kako ponosno kaže Zahiragić, cijeli život zalaže.

“Dodik je ove nadložnosti koje vi spominjete izglasao”, kaže Haris dodajući da je za državu BiH ipak bolji Lazar Prodanović od nekog SDP- ovca.

Da građani BiH i 30 godina nakon rata padaju na nacionističku retoriku vladajućih stranaka u BiH čiji se lideri enormno bogate pokazali su i rezultati posljednih izbora gdje su ove stranke zadržale vodeće pozicije kod predstavnila svojih naroda.

https://youtu.be/hinTV5LAdsw

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here