Naslovna Crna Hronika Hladan susret – bez emocija! Dječak ubica majci postavio samo jedno pitanje!

Hladan susret – bez emocija! Dječak ubica majci postavio samo jedno pitanje!

0
Dječak (13), koji je osumnjičen da je 3. maja počinio jezivi masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar prije nego što je uključen video link preko kog je saslušan kao svjedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo vodi protiv njegovog oca, prvi put je poslije dva i po mjeseca vidio majku i za nju je imao jedno pitanje – “jesi li sada srećna”!?

Prema riječima izvora Kurira, prisutne je iznenadio njegov hladan susret sa majkom, koja ga je zagrlila. Inače, upravo je majka, kao staratelja jer je otac uhapšen istog dana, potpisala 3. maja saglasnost da on bude smješten baš u toj ustanovi.

– Majka ga je zagrlila, ali bez emocije, nije bilo ni suza niti neke reakcije. Kratko mu je rekla “da odgovori na sva pitanja” a on je njoj odgovorio “jesi li sada srećna” – otkriva sagovornik, ali nije mogao da precizira da li je mislio na susret ili nešto drugo.

Podsjetimo, trinaestogodišnjak je saslušavan kao svjedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, zbog sumnje da je sina vodio u streljanu i učio ga da puca iako ima svega 13 godina, kao i zbog toga što je oružje za koju je imao dozvolu držao nedovoljno obezbeđeno, pa je njegov sin lako došao do dva pištolja. Oružje je, podsjetimo, kobnog dana uzeo iz sefa za koji je navodno izjavio “da ga je lako otvorio jer je imao tri broja, a dva su bila namještena već tako da otvaraju sef i da je samo treći zavrtio dva puta”.

Kobnog dana ušao je naoružan u školu, ubio najpre radnika obezbjeđenja, zatim tri djevojčice koje je zatekao na hodniku a potom je ušao u svoj razred koji je imao čas istorije i počeo redom da ubija djecu.

-Osim o oružju, sefu iz kog je rekao da je lako uzeo oružje, streljani i vježbanju gađanja, postavljana su mu pitanja koja se tiču odnosa u njegovoj porodici. Kada je upitan da kaže kakav je njegov otac on je odmah odgovorio “dobar i pametan”, ali kada mu je isto pitanje postavljeno za majku, ćutao je gotovo ceo minut a onda je rekao “brižna i pametna” – otkriva sagovornik Kurira.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube