Naslovna Republika Srpska Hoće li „nepozvani gosti“ na ručak kod predsjednika Vučića!?

Hoće li „nepozvani gosti“ na ručak kod predsjednika Vučića!?

Očito je Dodik preuzeo ulogu „visokog predstavnika“ u Republici Srpskoj koji pokušava da lidere opozicije što čvršće veže za sebe, pa bi ih sada vodio i kod Vučića iako ih prdsjednik Srbije nije zvao?!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će 4. avgusta razgovarati sa rukovodstvom Republike Srpske, koje će boraviti u Beogradu, povodom obilježavanja godišnjice „Oluje“.

Iako su se u nekim medijima pojavile nezvanične informacije da će u srijedu u Beogradu na radnom ručku kod Vučića biti i predstavnici svih parlamentarnih stranaka, do ovog trenutka, kako BN saznaje, Kabinet predsjednika Srbije još uvijek nije nikog kontaktirao.

Umjesto Vučićevog kabineta, kako BN saznaje, lidere opozicije je danas telefonom pozivao Dodik u vezi radnog ručka u Beogradu sa predsjednikom Srbije.

Pomalo čudna situacija da Dodik poziva na ručak kod predsjednika Srbije opozicione lidere iz Republike Srpske?!

Očito je Dodik preuzeo ulogu „visokog predstavnika“ u Republici Srpskoj koji pokušava da lidere opozicije što čvršće veže za sebe, pa bi ih sada vodio i kod Vučića iako ih predsjednik Srbije nije zvao?!

Kakav strah je Dodika uhvatio to zna samo on i hoće li uspjeti da politićki preživi najnoviju krizu u koju je ponajviše on lično uveo Republiku Srpsku.

Da su stvari izmakle kontroli, najbolji dokaz za to je da sada dojučerađnjim „izdajnicima i stranim plaćenicima“ nudi ulazak u vladu Srpske, a sve pod izgovorom, kako bi se zajedno oduprijeli nametanju odluka na štetu Republike Srpske.

(BN)