Naslovna Društvo Humanitarka iz Beča pomagala narod Republike Srpske, a zauzvrat dobila prijetnje (VIDEO)

Humanitarka iz Beča pomagala narod Republike Srpske, a zauzvrat dobila prijetnje (VIDEO)

0

Kao u onoj narodnoj poslovici „Hrani sirotu za svoju sramotu“, to se desilo i Petri Schmutz, poznatoj humanitarki iz Beča.

Petra je dosta puta pomagala ugroženo stanovništvo u Republici Srpskoj. Posljednju pomoć ova velika humanitarka i žena velikog srca je poslala za pravoslavni Božić.

Ona je tada Crvenom krstu „Istočna Ilidža“ donirala novac za kupovinu 43 pečenica za socijalno ugrožene porodice sa područja ove opštine i tako im, u vremenu darivanja i proslave najradosnijeg praznika kod Srba, omogućila dostojnu božićnu trpezu.

No, umjesto zahvalnica, na svoj facebook profil je dobila niz prijetnji, psovki kao i tonski zapis. Jedna od njih je ustupljena našem portalu i primorani smo objaviti kako bih zaštitili ovu humanu ženu.

Ovaj tonski zapis ukazuje na jednu devijantnu osobu koja se drznula da okalja ime i djelo jedne sjajne osobe koja u teškom vremenu na jedan human i nesebičan način odvaja od sebe, da bi pomagala drugima.

Petra je za naš portal izjavalila: „Pomoć sam poslala Crvenom krstu Istočna Ilidža i izvjesnom Ranku Skakavcu koji je tu pomoć trebao da podjeli ravnopravno i osobama kojima je zaista potrebna. No dobila sam posle toga niz žalbi da pomoć nije baš podjeljena najugroženijima. Po vrh te neprijatnosti sam dobila i gnusne psovke na društevnoj mreži facebook od meni nepoznate osobe po imenu Branislav Andrić.“

Novinri naše radakcije su dobili prepisku u kojoj „sajber heroj“ Branislav Andrić šalje dami svoje genitalije i uz sve to salje i tonski zapis koji govori najviše o njemu.

Humanost Petre Schmutz je kao okean! A ukoliko pokušate da sa  nekoliko kapi uprljate taj okean, cijeli okean ne postaje prljav!

A o humanosti Petra Šmuc najbolje govore ova dva video priloga na BN TV:

(V.S.)