Naslovna Republika Srpska Banjaluka I grad Banjaluka voli Euphoriu! Od grada 87.000 KM

I grad Banjaluka voli Euphoriu! Od grada 87.000 KM

0

Skupština grada Banjaluka danas će, ukoliko odluka bude usvojena, iz budžeta grada dodijeliti različitim udruženjima i organizacijama oko pola miliona maraka za organizaciju različitih turističkih dešavanja u ovoj godini.

Između ostalog, 87 500 maraka biće dodijeljeno marketinškoj agenciji Euphoria koja je javnosti postala poznata u suradnji s Investiciono razvojnom bankom Republike Srpske.

Euphoria novac iz budžeta grada dobiva za organizaciju “Festivala ljetnih noći” koji će se održati od 27. do 30. srpnja na velikoj sceni tvrđave Kastel. Organizacija događaja koštaće 80 000 maraka dok na PDV odlazi sedam i po tisuću maraka.

Euforija je javnosti u Republici Srpskoj postala poznata kada je objavljeno da je Investiciono razvojna banka Republike Srpske tom agencijom sklopila ugovor o uslugama marketinga, organizacije događaja i sličnih aktivnosti početkom 2021. godine. Posao je bio vrijedan 800 000 maraka.

Vlasnik ove marketinške agencije je Boris Udovičić bivši direktor marketinga nogometnog kluba Borac u vrijeme dok je na čelu tog kluba bio sestrić Milorada Dodika, Vico Zeljković.

Udovičić je na prethodnim lokalnim izborima bio kandidat DNS-a za odbornike u banjalučkoj skupštini i nije dobio dovoljan broj glasova. Njegova agencija je u 2021. godini, godini suradnje s IRB-om, ostvarila prihod od 1,2 milijuna maraka. Prihodi ranijih godina bili su neuporedivo manji.

( Gerila.info )

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube