Naslovna Najnovije „Imate povlaštene prevoznike, SNSD im je dao tu privilegiju“ Stanivuković se do...

„Imate povlaštene prevoznike, SNSD im je dao tu privilegiju“ Stanivuković se do sjednice Skuštine Grada više neće oglašavati po ovom pitanju

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je danas vanrednu konferenciju za medije u vezi sa današnjim protestom prevoznika u Banjaluci.

„Naredne sedmice je vanredna sjednica, ja sam domaćin prema budžetu Grada. Nemam taj komoditet kao skupština da određujem sa koje se stavke skidaju. Naredne sedmice se vraćaju cijene. Smatram d aje mudro što imamo ovih sedam dana i što sam brana da dođe do ljudi.

Moram da branim interes građana. Da li je teško prevoznnicima,  da li je teško penzionerima? Da li je teško gradu? jeste. Mi analiziramo stvarne gubitke. Ima neko ko kaže gubimo 250 000 KM, koliko će da traje ovo poskupljenje – dvije ili tri sedmice. Ima u okviru 1,2 mil dovoljno sredstava. Moja je dužnost da se odnosim domaćinski. Da li ih je teško zamijeniti – ko ih je tako postavio SNSD. Ali u redu, dio je dmeokratije i sa tim se moramo kao Grad da se nosimo. Analiziramo sa trenutka na trenutak. Moguće je da ćemo razmatrati samo za taj period kada traju poskupljenja. Spremni smo kao grad, po usvajanaju o 1,2 miliona KM, da iznos od 500 000 KM, platimo unaprijed. Poslije ove pres konferencije do sjednice se neću oglašavati u javnosti. Neka u miru voze i služe javnosti. I neka ne prave nikakve igrokaze, već da budu i trpljivi i strpljivi.

U utorak se razmatra odluka o dodjeli za bolje uslove prevoznike u iznosu od 1,2 Mil. KM, i da im s eodmah uplati 500 000 i da se razmotri kolika je šteta nastala u tih 15 – 20 dana. Braneći interes građana da se nikad nije desilo da cijena goriva da građani osjete poboljšanje, oni osjete samo kada se stvari pogoršaju. Razmatramo formiranje svog preduzeća i dugoročnom izlasku iz ove situacije. Odnosi između prevoznika i mene su narušeni i možda nepopravljivi. Ali moraju se poštovati obligacioni odnosi. “

„Mi imamo 1,2 miliona KM kao garant podrške studentskim i penzionerskim kartama, ali on nije počeo od januara, tako da je to dovoljno, jer neki su počeli u martu. Ta se sredstva već nalaze u budžetu“ rekao je Stanivuković.

„Prevoznici potražuju od grada 300 000 KM, a možemo im platiti pola miliona KM. To nije nova stavka.“ poručio je on.

On je rekao da se ugovor sa prevoznicima može dati na uvid.

„Imate 3 ili 4 kooperanta kojima je uvijek teško. Nisu bili politički podobni. A imate povlaštene, SNSD im je dao tu privilegiju. Mi smo imali našu Čistoću, pa nemamo, vlastitu Toplanu, pa je nemamo.  Pa prevoznici tek sedmu godinu imaju obavezu da modernizuju autobuse. “ rekao je on.

(Buka)