Naslovna Najnovije Inspektor MUP RS priznao da je u gepeku prošvercovao lice s Interpolove...

Inspektor MUP RS priznao da je u gepeku prošvercovao lice s Interpolove potjernice

0

Kako saznaje „Avaz“ Tužilaštvo BiH je tražilo ukidanje pritvora i određivanje kućnog jer su i Lubura i Rogulić priznali krivično djelo za koje se sumnjiče.

Sud BiH na prijedlog Tužilaštva ukinuo je pritvor Nedeljku Luburi, glavnom inspektoru MUP RS koji je prošle sedmice uhapšen pod sumnjom da je u gepeku službenog vozila prošvercao opasnog kriminalca s Interpolove potjernice Ivana Mijatovića, saznaje portal „Avaza“.

Pritvor je ukinut i za hapšenog Bojanu Roguljića.

Kako saznaje „Avaz“ Tužilaštvo BiH je tražilo ukidanje pritvora i određivanje kućnog jer su i Lubura i Rogulić priznali krivično djelo za koje se sumnjiče.

Naime, Lubura i Roguljić su 16.decembra 2020. godine  su prokrijumčarili Mijatovića iz Republike Slovenije u Bosnu i Hercegovinu, iz razloga što je za navedenim raspisana međunarodna Interpol potjernica zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Sve vrijeme su ga krili u Banjoj Luci.

Lubura je zloupotrebivši službenu legitimaciju, kao i imovinu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službenim vozilom ’Renault – Megane’, vlasništvo MUP-a RS, preko graničnih prelaza Stara Gradišaka i Bregana otišao u Republiku Sloveniju, odakle je u navedenom vozilu, preko graničnog prelaza Stara Gradiška u Bosnu i Hercegovinu, prokrijumčario Ivana Mijatovića u prtljažniku automobila, čime je izbjegao redovnu graničnu kontrolu i evidentiranje prelaska granice za navedeno lice.

Kako je potvrđeno sarajeskom listu, Lubura je priznao sve ove navode, zbog čega je pušten da se brani sa slobode.

Njihove nezakonitosti razotkrio je Sky.

 – Bojan Roguljić i Nedeljko Lubura osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje osoba, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje isprave – rečeno je iz Tužilaštva BiH.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube