Naslovna Najnovije Iz pojedinih institucija grada izlazili su milioneri, pa čak i milijarderi

Iz pojedinih institucija grada izlazili su milioneri, pa čak i milijarderi

0

– Iz Zavoda za izgradnju Banjaluka (ZIBL) posljednjih godina nestale su četiri knjige o vlasničkoj strukturi imovine u gradu, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je u izjavi BN-u rekao da je njegov zadatak da se suprostavi kriminalu u gradu, koji je harao posljednjih godina u pojedinim gradskim institucijama, odakle su izlazili, kako je rekao, milioneri, pa čak i milijarderi…

„Jedna od takvih institucija je i Zavod za izgradnju Banjaluke, gdje su u posljednjih osam godina nestale četiri knjige grada Banjaluke o vlasničkim strutkurama koje svjedoče ko je stvarni vlasnik pojedinog zemljišta i objekata u Banjaluci, koje su pojedinci prisvojili“, kazao je Stanivuković, ilustrujući to primjerom Poljoprivredne škole, Sokolskog doma…

– Sve kriminalne kumovske i rodbinske veze moramo prekinuti u ovom gradu, kazao je Stanivuković i naglasio da je ZIBL jedna od institucija grada u kojoj je kriminal godinama prisutan.

„To je razlog što sam donio odluku da smijenim direktora ZIBL-a Milovana Štrbca i da na čelo te institucije postavimo čovjeka koji će pošteno da radi i sarađuje sa gradskom upravom i koji će da ispita gdje se nalaze te četiri knjige. Te knjige nije mogla pojesti maca ili miš, nego neko od direktora ko je za to uzeo milione“, kazao je Stanivuković.

On je dodao da je neko svjesno u ZIBL-u uništavao papire i krio tragove prethodnih godina.

„Tome se moralo stati u kraj. ZIBL-om će se u narodnom periodu pozabaviti i tužilaštvo“, kazao je Stanivuković.

On je rekao da če istrajati u borbi protiv kriminala bez obzira na brojne prepreke i prijetnje koje mu stoje na tom putu.

„To je nešto što sam obećao građanima i na tome ću istrajati“, kazao je Stanivuković.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube