34.7 C
Banja Luka

Iz Trebinja za Nevesinje: Sve veći broj žena na preglede i porođaj odlazi u Nevesinje

Žene iz Trebinja sve češće idu na redovne ginekološke preglede i porođaj u Nevesinje. I pored toga što je trebinjska bolnica opremljena svom neophodnom opremo sve veći broj sugrađanki se odlučuje na odlazak u 92 kilometra udaljeno Nevesinje.

U nevesinjskom porodilištu u 2020. godini obavljena su 242 porođaja što je najviše u posljednjih dvadeset godina. Među novorođenim bebama je 105 mališana čiji roditelji imaju prebivalište u Nevesinju, što se opet nije dogodilo od 2013. godine.

Blizu 140 beba je došlo na svijet u Nevesinju iz drugih hercegovačkih opština od kojih je većina iz Trebinja.

Ono što smo mogli da primjetimo u razgovoru sa ženama iz Trebinja najveći problem Bolnice Trebinje je nestručnost ginekologa koji su zaposleni u ovoj ustanovi. Kako saznajemo radi se o tome da je porađanje u Trebinju postalo rizično i nepovratno je izgubljeno povjerenje u ovu ustanovu.

I dok gradski oci u Trebinju razmišljaju o pravljenju Kliničkog centra, ne svataju da problem nije u zgradi već u kadru koji trenutno radi. Našem gradu je potrebna osoba kao što je doktor Ranko Kokotović koji u Nevesinju radi sjajan posao i koji ima neograničeno povjerenje većine žena iz Hercegovine. Jedino tako možemo da se nadamo boljoj demografskoj slici koja je u ovom trenutku veoma loša.

(Trebinje 24)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here