Naslovna Najnovije Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS

Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS

0

Na sjednici Glavnog odbora SDS koja je danas održana u Banjaluci izabrani su vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS, koji će tu funkciju obavljati do završetka redovnih unutarstranačkih izbora koji predstoje u SDS.

Pored Milana Miličevića, kao vršioca dužnosti predsjednika SDS, to tijelo će činiti Vukota Govedarica, LJubiša Petrović, Đorđe Milićević, Milan Radović, Milan Petrović, Jovica Radulović, Darko Babalj, Marinko Božović i Želimir Nešković.

„Glavni odbor je izabrao ove ljude na prijedlog mene kao v.d. predsjednika stranke. Trenutno tu imamo deset ljudi, ali će taj broj biti povećan na 15, kao što je to predviđeno Statutom SDS“, kazao je Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika SDS, dodajući da će se prilikom izbora tih pet članova voditi računa o učestvovanju žena i poštovanju principa teritorijalne zastupljenosti.

Miličević navodi da su ljudi koji su danas izabrani na Glavnom odboru SDS dobro poznati javnosti, iza kojih stoje iskustvo i odlični pobjednički rezultati iz sredina iz kojih dolaze.

Poručuje da će SDS u narednom periodu djelovati sa ozbiljnim sistematičnim radom na terenu gradeći infrastrukturu.

On je istakao da je Glavni odbor danas usvojio i dinamički plan aktivnosti sa rokovima u kojima će biti provedeni redovni unutarstanački izbori.

„To uključuje izbore mjesnih, opštinskih i gradskih odbra i nakon toga izbore delegata za izbornu skupštinu stranke. Krajnji rok do kada to treba da uradimo je maj 2023. u kojem će biti održana izborna skupština SDS na kojoj će biti izabran predsjednik, Glavni odbor, a kasnije i ostali organi stranke“, naveo je Miličević i dodao da će SDS uskoro formirati tim za podršku gradskim i opštinskim odborima.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube