20.7 C
Banja Luka

Izbori u Srbiji: Gužve na biraliština u Republici Srpskoj

U Generalnom konzulatu u Banjaluci glasao 171 birač do 10.00 časova. Izlaznost u Bijeljini na dva glasačka mjesta 14 i 18,40%

U Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci je do 10.00 časova na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji glasao 171 od ukupno 1.210 upisanih birača, rekao je konzul Aleksandar Subotić, koji je i predsjednik biračkog odbora.

Subotić je naveo da je biračko mjesto broj osam u Generalnom konzulatu počelo u 8.00 časova i da nije bilo problema sa glasanjem.

Izlaznost u Bijeljini na dva glasačka mjesta 14 i 18,40 odsto

Na dva biračka mjesta u Bijeljini na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji izlaznost birača je do 10.00 časova bila 14 i 18,40 odsto, a u Loparama 15 odsto.

Do 10 časova na biračko mjesto broj 13  izašlo  je188 od ukupno 1017  upisanih  birača, a na biračkom mjestu broj 14 prijavljeno je 1099 glasača. Do 10 časova da glasa izašlo je 140 građana.

Srbija čuvar mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak ispunio je građansku družnost glasajući jutros u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci, rekao da je Republika Srbija regionalni čuvar mira i stabilnosti i nepriksnoveni lider Zapadnog Balkana.

“Današnja građanska dužnost ne predstavlja samo obavezu, već čast i privilegiju. Smatram da svi Srbi iz Republike Srpske treba da budu državljani i naše matice Srbije, što bi bio ključan korak u procesu integracije našeg naroda. Srpski narod je jedinstven i nedjeljiv, zato bi bilo dobro da državaljanstvo Srbije dobiju svi Srbi, nezavisno od mjesta rođenja”, izjavio je danas Selak.

Glasa i Dodik

Predsjednik Republike Srpske stigao je u Konzulat Srbije na glasanja.

Kako je zabilježila ekipa BN TV, on je stao u red sa ostalim građanima koji su došli da glasaju.

Svi Srbi treba da budu uz maticu

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić glasala je danas u Zemunu, u O.Š. “Sutjeska” na izborima koji se održavaju u Srbiji.

“Kao državljanka Republike Srbije sa zadovoljstvom sam obavila svoju građansku dužnost. Bez obzira gdje živjeli, svi Srbi uvijek treba da budu uz svoju maticu. Što je matica bolja i jača  i nama će biti bolje gdje god se nalazili. Zbog toga, Srbija ne smije da stane”,  rekla je Jelena Trivić.

Biračka mjesta će biti otvorena do 20.00 časova

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta, od kojih je 16 u Republici Srpskoj.

Za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države, a biračka mjesta će biti otvorena od 7.00 do 20.00 časova.

(BN/Agencije) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here