21.7 C
Banja Luka

Izborni zakon neće biti usvojen, Dodik kupuje vrijeme

“Zašto ćemo usvajati Izborni zakon RS koji neće biti usvojen, ako smo u prethodnim zaključcima tražili da Parlamentarna skupština usvoji izmjene izbornog zakona BIH. Jasno je da Dodik manipuliše. Treba reći da se Prijedlog izbornog zakona RS nikada neće naći u skupštinskoj proceduri“, naveo je Vukanović.

Građani Republike Srpske juče su ponovo gledali “Tresla se gora, rodio se miš”, izjavio je Nebojša Vukanović poslanik Liste za pravdu i red govoreći o dešavanjima na dvije posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Vukanović je naglasio da je nacrt Izbornog zakona Republike Srpske u koliziji sa državnim Izbornim zakonom.

“Zašto ćemo usvajati Izborni zakon RS koji neće biti usvojen, ako smo u prethodnim zaključcima tražili da Parlamentarna skupština usvoji izmjene izbornog zakona BIH. Jasno je da Dodik manipuliše. Treba reći da se Prijedlog izbornog zakona RS nikada neće naći u skupštinskoj proceduri“, naveo je Vukanović i dodao:

„Mi ćemo striktno pratiti gdje će biti javne rasprave narednih 15 dana da dođemo. Tražićemo da se odmah poslije sazove sjednica Narodne skupštine.“

Dodik je, kaže Vukanović, svjestan da je pređena crvena linija i on ovim samo kupuje vrijeme i pokušava napraviti još jednu veliku nagodbu sa Međunarodnom zajednicom i strancima ali njegovo vrijeme je isteklo.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here