Naslovna BIH Izetbegović: Vučić nam je uzvratio uslugu

Izetbegović: Vučić nam je uzvratio uslugu

– Lider SDA Bakir Izetbegović reagovao je povodom donacije Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića u vakcinama protiv korona virusa.

On je rekao da nekoliko hiljada cjepiva neće nešto puno promeniti, ali da to jeste gest srpskog predsjednika, a svaki gest dobre volje je, kaže, dobrodošao.

Vučić je danas u Sarajevo dopremio 5.000 vakcina, odnosno 10.000 doza vakcine Astrazeneke, što je prvi kontingent vakcina za potrebe Federacije BiH.

„Nekoliko hiljada vakcina neće nešto puno promijeniti, ali to jeste jedan gest gospodina Vučića. Svaki gest dobre volje je dobrodošao, nadam se da ćemo ići i u rješavanje težih pitanja“, rekao je Izetbegović, prenijeli su sarajevski mediji.

On je, kao i ranije danas bošnjački član Predsedništva BiH i njegov partijski kolega Šefik Džaferović, rekao da je „ovaj Vučićev čin u suštini uzvraćanje usluge“.

„Ja ovaj lep i simboličan gest vidim kao uzvratni na ono što je BiH uradila pre nekoliko mjeseci u Sandžaku, kada su naši ljekari otišli da pomognu“, naveo je lider SDA.

(Tanjug)