Naslovna Crna Hronika Između 12 i 14 kubika uglja zatrpalo rudare: Detalji stravične nesreće u...

Između 12 i 14 kubika uglja zatrpalo rudare: Detalji stravične nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

0

U nesreći u Rudniku uglja ”Đurđevik”, koja se dogodila u subotu oko 19.30, poginuo je Raif Čamdžić, a povrijeđen je Haso Kadirić, potvrdio je Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor koji je prisustvovao obavljanju uviđaja.

Na radilištu u jami su bila četvorica rudara. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade. Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare. Nažalost jedan je smrtno stradao, a drugi je povrijeđen i smješten u Univerzitetsko, kliničkom centru Tuzla kaže Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor za Anadoliju.

Dvojica rudara koja nisu povrijeđena bila su u pratnji Hase Kadirića tokom transporta u UKC Tuzla i od njih će se naknadno uzeti izjava.

U subotu oko 19.30 Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice je obaviještena o nesreći u Rudniku uglja ”Đurđevik” u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom na mjesto nesreće dežurni ljekar je odmah konstatovao smrt jednog i povrede kod drugog rudara. Povrijeđeni rudar je hospitalizovan u UKC Tuzla i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Živinice i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK uz prisustvo federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića.

(Srpska Info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: