Naslovna Najnovije „Javore, neka vaš stranački šef objasni prodaju `Ljubije`“

„Javore, neka vaš stranački šef objasni prodaju `Ljubije`“

0

– Osim ministra energetike i rudarstva Petra Đokića, gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor, mogao bi da pozove i svog stranačkog šefa, Milorada Dodika, da posjeti Prijedor i odgovori na pitanja o dokapitalizaciji ŽRŽ „Ljubija“, budući da on mimo svih ingerencija dogovara prodaje naših preduzeća i prirodnih resursa, rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

Mihajilica je Javoru predložio nekoliko jednostavnih pitanja na koja bi i Dodik trebao da odgovori:

– Šta je uopšte firma „American-Canadian Consortium SE-GEDC Corp.“, čime se bavi, koje poslove je realizovala ranije, budući da postoji manje od godinu dana? Кakve veze ima sa Dodikovim kontroverznim prijateljem Zotovim?

Mihajilica je upitao kako to da firma koja bi da postane većinski vlasnik našeg rudnika, nekada strateškog preduzeća Republike Srpske, nema ni stvarno sjedište, nego se nalazi na njujorškoj adresi firme koja izdaje kancelarije na sat, dva, mjesec, dva mjeseca ili virtuelno.

– Кako to da se na toj adresi iznajmljuju stolovi i eventualno usluge sekretarice za male biznise, a oni planiraju da kupe naš rudnik? I na kraju, neka usput pita svoga šefa šta sve od resursa Republike Srpske planira da rasproda dok broji zadnje dane na vlasti, istakao je Mihajilica.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube