15.7 C
Banja Luka

JEDAN AUTOMEHANIČAR, DRUGI DILER Otkriveni dosijei Srba koji su kopali tunel u sudu u Podgorici (VIDEO)

Da su određeni gradovi u Srbiji postali baze kriminalaca počelo je da se sumnja kada su plaćene ubice iz različitih gradova počeli da učestvuju u krvavom ratu škaljaraca i kavčana, a i kada su počeli da “padaju” kriminalni klanovi u Srbiji.

Međutim, trojica Lozničanina uspjela su da “nadmaše” sve njih, da spakuju kofere i odu u Podgoricu kako bi kopali tuneldug 30 metara ispod depoa Višeg suda u tom gradu.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra kada su nadležni najprije utvrdili da je neko samo “ispreturao” dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj, otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12. Ubrzo, policija je pronašla ključne dokaze među kojima je kombi koji su osumnjičeni navodno koristili, štek stan…

Tada su se pojavljivale i oprečne informacije ko su kopači, a nedavno, zvanično je saopšteno da su to Srbi.

Milan Marković (53), njegov bratanac Veljko Marković (32) iz sela Runjani kod Loznice, Vladimir Ervić (32) iz Loznice i Dejan Jovanović (30) osumnjičeni su da su kopači tunela. U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Kristina Baćović.

Kako se sumnja, u ovome je učestvovalo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe kavačkog klana platili više stotina hiljada evra.

Sve to, Srbi i Crnogorci su uradili kako bi iz depoa Višeg suda u kojem se skladište dokazi, ukrali, prema podacima koje je objavio tamošnji Ministar pravde Marko Kovač, 19 komada vatrenog oružja.

Ko su Srbi kopači?

Milan Marković (53)

Milan Marković je poreklom iz sela Runjani kod Loznice. U Beograd se doselio nekoliko godina.

On se od ranije bavi kriminalnim radnjama. Prije desetak godina uhapšen je u Beogradu nakon što je policija kod njega pronašla 2.000 tableta ekstazija.

Zbog tog krivičnog djela je osušen, a u Loznici se nakon odsluženja kazne nije pojavljivao.

Veljko Marković (32)

Veljko Marković je bratanac osumnjičenog kopača, Milana Markovića. On je iz sela Runjani kod Loznice.

Vladimir Erić (32)

Vladimir Erić, takođe iz Loznice, je automehaničar. On ima svoj autoservis koji se zove “Bubi”.

Prema navodima Agencije za privredne registre, opis djelatnosti ove firme je održavanje i popravka.

Loznica u rukama kavčana?

Osim kopača, iz Loznice su i Slađana Sekulić i Dragan Sekulić koji je promijenio ime u Vlade Georgiev.

Oni se nalaze u optužnici koja je podignuta protiv pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su se godinama krili iza navijačke grupe “Iz principa”, a navodno su sarađivali sa kavačkim klanom.

Kako smo ranije pisali, bračni par Sekulić – Georgiev se tereti da su u iznajmljenom stanu u Humskoj držali pištolj marke “glok”. Takođe, njima se na teret stavlja da su Belivuku dali na korišćenje njihovu kuću u Tršiću, gdje je on sa okrivljenim Nebojšom Jankovićem držao i isprobavao vatreno oružje namijenjeno činjenju krivičnih djela, te su obavještavali Belivuka o prisustvu policije u okolini prostora koji su zvali “baza”. Treće djelo za koje se tereti ovaj bračni par jeste neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi Blic.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here