Naslovna Politika Jelena Trivić CILJA KLUB POSLANIKA: Narodnog fronta zasad se više boji opozicija

Jelena Trivić CILJA KLUB POSLANIKA: Narodnog fronta zasad se više boji opozicija

0

Ako se po jutru dan poznaje, Narodnog fronta Jelene Trivić više treba da se plaši opozicija nego vlast.

prvom talasu prilazaka pokupila je brojne odbornike opozicije, prvenstveno iz svoje bivše stranke PDP, a od vladajućih se zasad pominje samo narodni poslanik Željko Dubravac, razočaran politikom DNS, koji je od vlasti prešao u opoziciju, pa onda nazad.

Nezvanično, Trivićeva je kontaktirala Maju Dragojević Stojić, poslanika SDS iz Prijedora u Narodnoj skupštini, ali je ova odbila. Sada je pitanje da li će u Narodni front poslanik SDS iz Gradiške, Aleksandar Trninić.

Afera

On je u žižu javnosti dospio u septembru 2022, kada je zajedno sa još tri osobe uhapšen zbog sumnje u izborne malverzacije. Tada je, navodno, kod njih pronađeno 10.000 evra i promotivni materijal Jelene Trivić, kao kandidata za predsjednika Republike Srpske. To je i jedan od razloga zbog kojih se sumnja da je ostao privržen Trivićevoj, odnosno dio struje iz BiH i Srbije koja joj navodno pomaže u formiranju nove političke opcije.

Aleksandar Trninić
FOTO: SDS

Trninić je za Srpskainfo kratko rekao da visoko cijeni Jelenu Trivić, ali da ništa drugo, za sada, ne bi komentarisao.

Kako saznajemo iz opozicionih krugova, od narodnih poslanika vrlo blizu prilaska Trivićevoj je i njen dojučerašnji kolega iz PDP, Radislav Dončić iz Gradiške. Kažu da je on trenutno na klackalici – 50 prema 50.

Kako tvrde izvori Srpskainfo, cilj je da NF što prije formira svoj poslanički klub u Narodnoj skupštini, sastavljen od „samostalnih“ poslanika – onih koji bi napustili stranke na čijim listama su dobili mandat. Oni najoptimističniji čak pominju osam poslanika, među kojima bi mnogi bili iz PDP i SDS, ali i dva iz stranaka vlasti, „ali ne iz SNSD“.

– Prilazak velikog broja manje poznatih političara, odbornika, u redove Narodnog fronta ima za cilj da stvori sliku masovnosti novog političkog subjekta. Plan je da grandiozna osnivačka konvencija Narodnog fronta bude sredinom maja u banjalučkoj dvorani „Borik“ – tvrde naši izvori.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube