Naslovna Politika Jelena Trivić ozvaničila rad Narodnog fronta

Jelena Trivić ozvaničila rad Narodnog fronta

0

U Banjaluci se održava prva redovna skupština Narodnog fronta. Za predsjednika stranke izabrana je Jelena Trivić.

„Danas smo obavili prvi radni dio prve redovne skupštine Narodnog fronta, izabrali smo statutarnu komisiju, glavni odbor i predsjedništvo stranke“, rekla je Trivićeva novinarima u pauzi skupštine.

Ona je poručila da je Narodni front parlamentarna stranka i da može da osnuje odbore u preko 30 opština i gradova Republike Srpske.

Usvojeno je deset statutarnih tačaka.

Prva je Republika Srpska, odnosno da na nivou BiH mora postojati entitetsko glasanje, tj. da se odluke ne mogu donositi bez predstavnika RS.

Druga tačka je vladavina prava i borba protiv korupcije, 

„Mi imamo nelegitimnu vlast koja je bazirana na korupciji. Moramo kroz izmjene Izbornog zakona imati fer i poštene izbore“, rekla je Jelena Trivić.

Tu je i profesionalizacija rada javnih RTV servisa, fiskalna modernizacija, niže porezne stope, depolitizacija obrazovanja i zdravstva.

“Da podvučemo crtu i kažemo da ćete svi odgovarati za pronevjereni novac građana RS”, rekla je Trivićeva.

Pomenula je i povezivanje istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske i da je neophodno borcima adekvatno uzvratiti za sve što su uradili za Srpsku.

„Dajemo punu podršku inicijativi Otvoreni Balkan, da se skrate čekanja na granici i pokušaćemo da ubijedimo druge aktere u BiH da se tu ne radi o nadnacionalnom pitanju nego isključivo o ekonomskom“

Poručila je da RS treba biti izvan NATO saveza i da u tom smislu treba pratiti Srbiju.

Skupštini Narodnog fronta prisustvovao je i savjetnik predsjednika Srbije Adam Šukalo, kao i ii Marija Obradović, članica Predsjedništva Srpske napredne stranke.

(BN) Foto:BN/NF

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube