Naslovna Najnovije Jelena “vozi ” pobjednički krug! Mogu li se Selak i Stevandić zakačiti...

Jelena “vozi ” pobjednički krug! Mogu li se Selak i Stevandić zakačiti za pobjednički voz?

0

Svakog ponedjeljka, na stolu onih kod kojih treba u Srbiji su istraživanja prestižne agencije iz Francuske sa sjedištem u Parizu, koja radi malo ozbiljnije od “Metrics agencije”, u čije rezultate ne vjeruju ni oni koji ih naručuju, stoga je prestižna a njihov je “ful” ravan zanemarivosti.

Jutros su oni govorili da Jelena Trivić u odnosu na najozbiljnijeg kandidata Milorada Dodika ima prednost od 8,1%, koja je možda i bila nadoknadljiva nekad, ali u ovim okolnostima ne.

Bilbordi u određenim dijelovima Srbije i termin na “Happy” televiziji za kandidata SNSD-a su plaćeni novcem građana Republike Srpske, a državljani ovog entiteta sa prebivalištem u matici Srbiji čekaju neku pohvalu na račun sadašnje vlasti u RS i Vučičevog “prijatelja” iz “boljeg entiteta” u BiH.

Nisu je čuli i neće je čuti. Aleksandar Vučić uživa u evidentnoj pobjedi njemu dražeg kandidata, a to je u ovom momentu Jelena Trivić. Uživa i u kobajagi nemješanju u izborni proces , a i te kako se miješa, jer kako drugačije gledati na činjenicu da se u medijima, koje kontroliše vlast, kao glavni zaključak iz Dodikove posjete Putinu, u sred kampanje, izvlači zakazivanje fudbalske utakmice između reprezentacija Rusije i BiH, a često je ovo bio i naslov vijesti o ovom susretu . Dok naslovi negativnog konteksta idu na štampu, naslovne strane su često rezervisane za Jelenu Trivić i Vukotu Govedaricu u pozitivnom kontekstu.

Neko ko je čitao Večernje novosti, Alo ili neki od drugih novina u kojima se Govedarica poslednjih dana pojavio, vjerovatno je i naručio hapšenje i saslušanje Dejana Slijepčevića, ujaka Vukote Govedarice, čim u kampanji prvi put uđe u Republiku Srpsku.

Šta su naručioci tim potezom htjeli da kažu nikom nije jasno, a kad su uvidjeli bizarnost ovog poteza vijest je zataškana, jer su upućeni skontali da je Slijepčević sa vlastima u Srbiji na “TI”.

Stevandićeve ljude hapse, ne zato što su počeli da sprovode zakon, već što ovaj “preletač” i predsjednik Ujedinjene Srpske ima naređenje da radi za sebe na terenu, ne i za Dodika i Željku, a naručioci ovog posla su određene strukture iz Srbije.

Goran Selak odavno drži prst na čelu, poslednjih dana toliko jako, da je samo pitanje kada će zajedno sa svojim kandidatom za predsjednika pozvati birače da podrže Jelenu, prišlepaju se pobjedničkoj ekipi i time “usliše molbe” mentora iz Srbije, Aleksandra Vulina.

Aktivisti vladajuće koalicije u Republici Srpskoj nemaju argumente i zbog “Šmitovog zakona” sve manje koriste javne resurse u svrhu kampanje.

Uzdaju se u nepobjedivost Milorada Dodika i kardinalan kiks Jelene i opozicije.

Srbija relaksirano prati stanje u Republici Srpskoj i u prividnom tihovanju radi za “promjene” , jer ih je Dodik naljutio posljednjim potezima koje je vukao sam, pa se boje da u novom mandatu umjesto otcjepljenja Republike Srpske ne “zabatrlja” u NATO, jer kako vrijeme odmiče sve više je izvjesno da ga kad je Republika Srpska u pitanju zanima samo vlast u njoj.

Kroz Staru Hercegovinu

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube