Naslovna Najnovije Još četiri osobe privedene zbog napada na Beograđane (VIDEO)

Još četiri osobe privedene zbog napada na Beograđane (VIDEO)

0

Sarajevska policija je identifikovala i pozvala na informativni razgovor još četiri osobe koje se dovode u vezu sa napadom koji se sinoć odigrao u na Ilidži kod hotela Hills usljed čega je jedna osoba lakše povrijeđena nožem.

Nakon kriminalističke obrade biće odlučeno da li će i oni biti uhapšeni i osumnjičeni za sudjelovanje u incidentu. U otkrivanju počinitelja policiji su pomogle nadzorne kamere s okolnih objekata.

Kako je ranije objavljeno, u toku protekle noći uhapšene su četiri osobe koje se sumnjiče za krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ .

Radi se o E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području opštine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće).

Oni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama policije, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS, a postupajuća tužiteljica će u zakonskom roku odlučiti o daljnjim mjerama.

Podsjećamo, na Ilidži je sinoć napadnuta grupa građana iz Beograda, a jedan od njih je povrijeđen nožem. Kako je ispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u hotelu Hills.

(BN/Klix Foto: N.N.)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube