Naslovna Izdvajamo Kabinet Željke Cvijanović: Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine na sjednici Predsjedništva...

Kabinet Željke Cvijanović: Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine na sjednici Predsjedništva BiH

0

Iz kabineta Željke Cvijanović uputili su demantij povodom informacije da je pokušala spriječiti prisustvo ukrajinskog diplomate na današnjoj svečanoj konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH.

„Najobičnija je laž da novoizabrani srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović nije dopustila da konstitutivnoj sjednici novog saziva Predsjedništva BiH prisustvuje ukrajinski otpravnik poslova Serhii Miniailo“, saopćeno je.Dalje ističu da je Služba za protokol i ceremonijal Predsjedništva BiH usaglašavala spisak zvanica sa kontakt osobama novoizabranih članova Predsjedništva, a kada su u pitanju članovi diplomatskog kora pozvani su samo rezidentni ambasadori, odnosno šefovi diplomatsko konzularnih misija koji svoje sjedište imaju u Sarajevu.

„Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamjernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformišu javnost i destabilizuju političku situaciju u BiH“, zaključeno je.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube