Naslovna Najnovije Kako SNSD-ov načelnik „krade“ SDS-ove inicijative

Kako SNSD-ov načelnik „krade“ SDS-ove inicijative

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović u proteklih nekoliko mjeseci sproveo je u djelo tri inicijative kluba odbornika Srpske demokratske stranke i predstavio ih kao sopstevenu ideju, tvrde odbornici SDS-a.

„On je politički nekorektan čovjek. Svaka čast što je inicijative sproveo u djelo, ali trebao je javno reći čije su to ideje. I on je bio odbornik prethodne četiri godine i nikada se nije sjetio da  predloži ove inivijative“, tvrdi Ognjen Bodiroga, odbornik SDS-a u Skupštini opštine Foča.

Kako pojašnjava Bodiroga, klub odbornika SDS-a na januarskom zasjedanju predložio je povećanje studentskih stipendija, koje su u Foči iste kao i u nerazvijenim opštinama Rudo i Čajniče.

„Lokalni parlamet je u aprilu usvojio budžet sa povećanjem na kontu studentske stipendije i načelnik je obavijestio janost kako je lokalna vlast povećala stipendije.

Bodiroga ističe da im je „ukradena“ i ideja o uvođenju zubnih ambulanti u osnovne škole i Dječiji vrtić, te da je načelnik nakon njihove inicijative objavio kako je pokrenut postupak sa resornim ministarstvom i izbjegao da kaže čija je to zapravo inicijativa.

Kao šlag na tortu, kako kaže Bodiroga, bilo je uvođenje „Ponosne kartice“ za porodice sa troje i više djece. Klub odbornika SDS-a predložio je inicijativu o uvođenju ponosne kartice u martu, a na julskom zasjedanju su dobili odgovor da je inicijativa prihvaćena. Međutim, načelnik Vukadinović prilikom obraćanja medijima nigdje nije pomenuo čija je ovo inicijativa i pripisao je sebi, kao i prethodne dvije“, tvrde odbornici SDS-a.

„Nama je drago što načelnik Milan Vukadinović usvaja naše ideje kad već nema svoje. Ove inicijative je klub odbronika SDS-a predložio za dobrobit građana Foče, ali ako usvojite  ideje koje nisu vaše i ne navedete od koga su potekle, već ih pripišete sebi, onda ste politički kradljivac i plagijator.

Klub odbornika SDS-a je predlagao i smanjenje plate načelniku opštine za minimum 1 000 km jer smatra da je plata načelnika opštine od preko 4 000 km enormno velika, kao i smanjenje odborničkih paušala koje je skupštinska većina na čelu sa SNSD-om povećala(a inale svi odbornici SNSD-a rade u državnim firmama).

Klub odbronika SDS-a predložio je i da se ukine naknada odbornicima koji su svjedoci na vjenčanju od 30 i 50 KM, ali ni to vladajuća struktura nije podržala.

Takođe, klub odbornika SDS-a predložio je i da se za svako novorođeno dijete iz budžeta izdvaja 500 maraka.

Na potezu je Vukadinović sa realizacijom ove inicijative na dobrobit svih roditelja, ali je i na potezu da prizna od koga je ideja potekla, zaključio je Bodiroga.

(BN)