28.7 C
Banja Luka

Kao „Braća Daltoni“! U Vladi SRPSKE TRI OSUĐENA LICA! Još jedno lice krivično presuđivano, evo i ko?

Vlada kontinuiteta je forimra prije svega dva dana, a već su dva novoizabrana ministra smjenjena, Dado Dogan i Dragoslav Kabić. Nakon što su poslanici Kluba za pravdu i red Nebojše Vukanovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske objavili dokumente i činjenicu da je Dogan osuđen i pomilovan od strane Željke Cvijanović 2019. godine, Milorad Dodik je izvršio pritisak na Petra Đokića da Dogan podnese ostavku, što je ubrzo i učinio.

Dogan je pravosnažno osuđen 25.08.2016. godine, na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. Kako je informacija procurila u javnost Dogan je u teško alkoholisanom stanju (2,12 promila alkohola u organizmu) mororinim vozilom sletio u kanal pored ceste pri brzini od 92 km na sat, i tada je smrtno stradao njego prijatelj koji je sjedio s njim u vozilu.

2019. godine, tadašnji podpredsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović, pomilovala je Dada Dogana, koji je bio osuđen na godinu dana zatvora.

Takođe, Dragoslav Kabić, kadar SNSD-a iz Prijedora, osuđen za isto djelo kao i Dado Dogan.  Kabić je pravosnažno osuđen za isto krivično djelo na 9 mjeseci zatvora.

GRAĐANI SRPSKE SE PITAJU KO JE SLEDEĆI MINISTAR KOJI ĆE PODNJETI OSTAVKU?

U roku od dva dana, pala su dva ministra a građani Srpske se pitaju ko je sledeći ministar, pošto u Vladi ima dosta ministara koji su takođe osuđivani.

Da li je sledeći Petar Đokić ili Zlatan Klokić?

Ustavni sud BiH je potvrio presudu Apelacionog suda Brčko Distrikta, da je Petar Đokić, predsjednika Socijalističke prtije, pravosnažno osuđen na kaznu zatvora zbog Krivičnog djela prevara.

Da li će Đokić podnjeti ostavku kao svoje kolege Dogan i Kabić? I mimo toga što je Đokić pravosnažno osuđivan, ovaj ministar se dovodio u aferu “diploma”. Đokić je završio Megatrend International Consortium Limited i to 19. septembra 1991.godine. No, ustanova koja je izdala ministrovu diplomu osnovana je 24. augusta 1990.godine, svega godinu dana prije diplomiranja ministra Đokića.

Ministrima u novoj Vladi Srpske ovih dana nikako ne ide.

Sledeći na red bi mogao doći još jedan, ovaj put novi-stari ministar Zlatan Klokić.

Naime, kako saznaje portal CAPITAL, kafić čiji je suvlasnik njegova supruga kažnjen je sa 10.000 KM zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Riječ je o kafiću „Havana“ u Prnjavoru koji posluje u okviru preduzeća „Varadero“ čija suvlasnica je Klokićeva supruga.

(Vijesti Srpske)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here