Naslovna Region Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje: Dobio zabranu prilaska komšiji kog je isjekao...

Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje: Dobio zabranu prilaska komšiji kog je isjekao britvom

0

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ukinulo je danas zadržavanje Novaku Radenoviću (20), unuku brata Bogoljuba Karića, i pustilo ga da se brani sa slobode, uz prijedlog da mu sud izrekne mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

Radenović je danas saslušan u tužilaštvu, gdje je izrazio kajanje jer je u petak ujutru britvom nanio lakše posjekotine komšiji, oštećenom S.K. (52) nakon rasprave oko parking mjesta.

Ovaj mladić tereti se za krivično djelo nasilničko ponašanje jer je, prema navodima krivične prijave, oko 9,15 časova najprije ušao u verbalnu raspravu sa oštećenim S.K. oko parkiranja vozila, nakon čega je francuskim ključem udarao po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog, navodi tužilaštvo.

Tada je oštećeni izašao iz kuće i ponovo je došlo do verbalne rasprave među njima, kojoj je prisustvovalo više osoba, pa je mladić izvadio iz džepa nož (britvu) kojim je zamahnuo više puta prema oštećenom i nanio mu lake tjelesne povrede u vidu rasjekotine lijeve nadlaktice i desne nadkoljenice, saopšteno je iz tužilaštva.

Radenović je u svojoj odbrani pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao krivično djelo, navodeći da mu je žao i da se kaje, a povod je, kako je objasnio, bio višegodišnji problem oko parking mjesta na koje je oštećeni parkirao svoje vozilo – ispred garaže okrivljenog, što je nastavio da čini i poslije više upozorenja.

Tužilaštvo pojašnjava da, imajući u vidu njegovo priznanje i činjenicu da je neosuđivan i da ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, postupajući zamjenik javnog tužioca nije predložio sudu da se odredi pritvor, već je rješenjem ukinuo zadržavanje i podnio prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom izrekne mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: